По одному з простих рецептів з покроковими фото можна швидко приготувати дуже смачні пісні млинці на воді і на дріжджах. Причому отримати можна млинці на будь-який смак, як пишні і товсті так і тонкі з дірочками.
Пісні млинці дріжджові
Дуже швидко і просто можна приготувати тонкі з дірочками пісні млинці на дріжджах.
Інгредієнти:
- борошно – 360 г;
- дріжджі свіжі – 10 г;
- сіль – ½ ч. л.;
- цукор – 5 ч. л.;
- масло рослинне – 3 ст. л.;
- вода – 400 мл
Приготування:
- Змішавши просіяне борошно з сіллю, половиною цукру і склянкою теплої води, залишаємо для розбухання і утворення клейковини.
- В іншій ємності розводимо дріжджі з половиною склянки теплої води, цукром, залишаємо до початку бродіння (появи на поверхні бульбашок).
- Змішуємо обидві приготовлені маси до отримання однорідної основи для млинців, залишаємо на півгодини для бродіння.
- Вливаємо воду, що залишилася, (не забувши її підігріти), рослинну олію, ще раз все вимішуємо і приступаємо до випікання пісних тонких млинчиків.
- Порцію тіста слід наливати на добре розігріту сковорідку, змащену олією.
- Для отримання саме тонких млинчиків звертаємо увагу на два моменти: оптимальну порцію тіста і його консистенцію, яка не повинна бути занадто густий.
- Випікаємо млинці, як правило, з двох боків, складаємо на тарілку.
Вживати млинці можна з будь-яким соусом і з будь-якими начинками.
Пісні млинці на опарі
Як тонкими, так і пишними можна приготувати пісні млинці на воді та ferment по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- вода – 600 мл;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- цукор – 4 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- олія соняшникова – 4 ст. л.
Приготування:
- Для опари змішуємо в підходящої ємності розкришені свіжі дріжджі, за третини від загальної кількості борошна і води (теплою), столову ложку цукру. Закриваємо кришкою або плівкою, залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
- Як тільки опара збільшиться в об’ємі, додаємо ванільний і звичайний цукор, що залишився, сіль, розмішуємо до розчинення.
- Просіяне борошно додаємо в тісто частинами, чергуючи з порціями теплої води, розмішуємо все міксером або віночком.
- У готове тісто влаштовує нас консистенції (залежно від того, тонкі або пишні бажаємо отримати млинці) наливаємо рослинну олію без запаху, розмішуємо.
- Випікаємо млинці на розігрітій і змащеній олією сковороді, як зазвичай. Складаємо млинці стопкою, щоб не відразу охололи.
Частина млинці можна подати з будь-якою пісною начинкою (закусочною або десертною), а решту можна вживати просто з соусом або варенням.
Заварні пісні млинці
Швидкі пісні дріжджові млинці можна приготувати на воді і сухих дріжджах по простому рецептом з фото.
Інгредієнти:
- борошно – 2 ст.;
- вода – 200 мл;
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- дріжджі сухі – 1, 5 ч. л.
Приготування:
- Просіяне борошно викладаємо в приготовлену ємність відповідного об’єму.
- До борошна відправляємо всі перераховані вище інгредієнти одразу, збиваємо міксером до утворення однорідного м’якого тіста. Ємність з тістом вкриваємо, залишаємо в теплі на 30-40 хвилин, щоб воно добре піднялося.
- Кип’ятимо воду (близько літра, в залежності від бажаної консистенції), даємо їй охолонути до 90 °С (просто, щоб був некруто окріп). Вливаємо в тісто, що піднялося тонким струменем при безперервному перемішуванні міксером.
- Знову вкриваємо тісто і залишаємо для повторного підняття.
Випікаємо звичайним способом, отримаємо ажурні млинці з безліччю дірочок.
Ажурні пісні млинці за рецептом марокканським
Дуже красиві і ніжні пісні дріжджові млинці можна приготувати на сухих дріжджах з манкою.
Інгредієнти:
- манка – 2 ст.;
- борошно – 1 ст.;
- дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- розпушувач – 1 пакетик;
- сіль – щіпка;
- вода гаряча (80-90 °З) – 4 ст.;
- цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Дріжджі розчиняємо в теплій воді, залишаємо на 15-20 хвилин для активації.
- Змішуємо в підходящій ємності всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, розпушувач, цукор, ванільний цукор і сіль.
- У суху суміш при постійному перемішуванні виливаємо ферментовані дріжджі. Замішуємо негусте тісто, вкриваємо і залишаємо ще на 30-40 хвилин.
- Випікаємо млинці тільки з одного боку, знімаємо відразу після появи великої кількості дірочок.
Для випікання марокканських пісних млинців бажано використовувати сковороду з антипригарним покриттям.
Смачні і ситні пісні млинці по простому рецепту
По простому рецептом можна швидко приготувати на поминки дуже смачні пісні млинці на дріжджах і воді.
Інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- вода – 400 мл;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- картопля – 80 г;
- олія соняшникова рафінована – 4 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Попередньо відварену в мундирі картоплю очищаємо і натираємо на тертці.
- Розчиняємо дріжджі, цукор і сіль в теплій воді, додаємо масло і підготовлену картоплю.
- Перемішавши масу до однорідного стану, всипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто характерною консистенції з урахуванням бажання отримати тонкі або товсті млинці.
- Ставимо тісто в тепле місце на годину, враховуючи при виборі ємності, що маса збільшиться в два рази.
- Безпосередньо перед випічкою млинців тісто грунтовно перемішуємо.
- Обсмаживши млинці з двох сторін, складемо стопкою, подаємо до столу.
Універсальні пісні млинці
Приготувати універсальні пісні млинці на дріжджах з дірочками на воді можна по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 500 г;
- вода – 400 мл;
- цукор – 5 ст. л;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- масло рослинне – 5 ст. л.;
- сіль – щіпка.
Приготування:
- Половину води, підігріваємо до теплого стану, додаємо дріжджі, сіль, цукор і масло. Всі інгредієнти розмішуємо до розчинення, додаємо столову ложку борошна.
- Ще раз перемішавши опару, залишаємо на півгодини.
- Воду, що залишилася, також підігріваємо, виливаємо в просіяне борошно, додаємо підійшла опару, замішуємо пісне млинцеве тісто. Залишаємо укрите тісто в теплому місці ще на півгодини.
- Перед тим як випікати млинці, переконуємося, що консистенція тіста нас влаштовує, в іншому випадку розводимо, додавши трохи теплої води.
Готові тонкі млинці подаємо до столу з будь-якою начинкою і з будь-яким соусом. Начинка може бути як закусочною, так і десертно солодкою.
Пісні гречані млинці
На сухих дріжджах можна приготувати на поминки дуже смачні пісні млинці тонкі з численними отворами.
Інгредієнти:
- борошно гречана – 600 г;
- борошно пшеничне – 200 г;
- цукор – 2 ч. л.;
- дріжджі сухі – 10-12 м;
- вода – 900 мл;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Спочатку готуємо опару на пшеничному борошні, так як у гречаної зовсім відсутня клейковина. Для чого розводимо дріжджі в половині теплої води, додавши сіль і цукор.
- Після розчинення інгредієнтів, додаємо борошно пшеничне і залишаємо до появи ознак початку активного бродіння.
- Розмішуємо залишилася теплу воду з гречаним борошном (можна придбати в готовому вигляді, а можна приготувати самостійно, використовуючи кавомолку) і заграв опарою.
- Інший спосіб замісити пісне гречане тісто для млинців – попереднє замочування гречки на ніч і подрібнити її в блендері.
- Замісивши тісто потрібної консистенції, випікаємо пісні гречані млинці, подаємо до столу.
Аналогічно можна спекти пісні млинці з вівсяної муки, яку також можна швидко приготувати в домашніх умовах.
Пісні млинці на заквасці з фруктовими дріжджами
Приготувати пісні тонкі млинці з дірочками на воді можна, замішавши тісто на заквасці з фруктовими дріжджами по простому рецептом.
Інгредієнти:
- борошно – 1 ст.;
- закваска на фруктових дріжджах – 1 ст.;
- вода – 250 мл;
- сіль, цукор за смаком;
- олія рослинна за бажанням.
Приготування:
- Дуже зручно завжди тримати в холодильнику закваску на фруктових дріжджах, процес замісу тіста значно спрощується.
- В приготовлену ємність наливаємо закваску. До закваски додаємо підігріту до теплого стану воду, кладемо сіль, цукор і всипаємо борошно.
- Все ретельно перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо на пару годин (або більше, залежно від стану закваски).
- Як тільки тісто почне піниться, доводимо його консистенцію до бажаної і наливаємо масло (якщо вирішуємо його використовувати).
- Перемішуємо пісне тісто, даємо постояти ще півгодини. Знову грунтовно вимішуємо і печемо смачні тонкі пісні млинці.
Кокосові пісні млинці
Приготувати такі неймовірно смачні, тонкі, з дірочками пісні млинці можна по простому рецептом як на сухих дріжджах, так і зовсім без них і без соди.
Інгредієнти:
- кокосове молоко – 500 мл;
- кокосова стружка – 3 ст. л.;
- борошно рисова – 200 г;
- олія оливкова – 1 ст. л.;
- ванільний екстракт по смаку;
- сироп агави – за смаком;
- дріжджі сухі – 8 г;
- цукор – 1 ч. л;
- борошно пшеничне – 100 р.
Приготування:
- Якщо вирішуємо готувати млинці без дріжджів, то просто прибираємо з інгредієнтів самі дріжджі, пшеничне борошно і цукор.
- Дріжджі розводимо в склянці підігрітого кокосового молока (від загальної кількості), додаємо цукор і пшеничне борошно. Залишаємо опару на пшеничній муці на півгодини.
- В окремій ємності змішуємо залишилося тепле кокосове молоко, кокосову стружку, ванільний екстракт.
- Додаємо в ємність для тіста сироп агави (або інший), оливкова олія, рисову муку і підійшла опару, розмішуємо до однорідності.
- Пісні млинці бажано випікати на антипригарній сковороді.
- Рисові пісні млинці можна вживати з будь-якими начинками і соусами.
Пісні млинці з кабачками
Приготувати дуже смачні пісні млинці на дріжджах з кабачками можна по простому рецептом як для буденного харчування, так і для будь-якого іншого випадку, наприклад, на поминки.
Інгредієнти:
- борошно – 1 ст.;
- вода – 1 ст.;
- дріжджі сухі – 5 м;
- олія соняшникова – 2 ст. л.;
- кабачки – 250 г;
- сіль, цукор за смаком.
Приготування:
- У теплій воді розчиняємо дріжджі, сіль і цукор, додаємо просіяне борошно, розмішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин.
- Кабачок очищаємо від шкірки, нарізаємо довільними невеликими шматками і подрібнюємо в блендері до стану пюре.
- Викладаємо пюре з кабачка в ємність з неї опарою, додаємо масло і при необхідності коригуємо консистенцію тіста.
- Розмішати тісто, приступаємо до випічки пісних кабачкових млинців, які виходять буквально тануть у роті.
- Неймовірно смачним виходить поєднання кабачкового пісних млинців з пасерованими у вершковому маслі яблуками. Їх потрібно попередньо очистити, дрібно нарізати і додати і цукром.
Пісні млинці, приготовані по кожному з рецептів, можна вживати досить часто, не боячись нашкодити фігурі і здоров’ю.