Рецепти пишних пісних млинців на дріжджах

Час приготування: 30 хв

По одному з простих рецептів з покроковими фото можна швидко приготувати дуже смачні пісні млинці на воді і на дріжджах. Причому отримати можна млинці на будь-який смак, як пишні і товсті так і тонкі з дірочками.

Пісні млинці дріжджові

Дуже швидко і просто можна приготувати тонкі з дірочками пісні млинці на дріжджах.

Інгредієнти:

  • борошно – 360 г;
  • дріжджі свіжі – 10 г;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукор – 5 ч. л.;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • вода – 400 мл

Приготування:

  • Змішавши просіяне борошно з сіллю, половиною цукру і склянкою теплої води, залишаємо для розбухання і утворення клейковини.

  • В іншій ємності розводимо дріжджі з половиною склянки теплої води, цукром, залишаємо до початку бродіння (появи на поверхні бульбашок).

  • Змішуємо обидві приготовлені маси до отримання однорідної основи для млинців, залишаємо на півгодини для бродіння.
  • Вливаємо воду, що залишилася, (не забувши її підігріти), рослинну олію, ще раз все вимішуємо і приступаємо до випікання пісних тонких млинчиків.

  • Порцію тіста слід наливати на добре розігріту сковорідку, змащену олією.
  • Для отримання саме тонких млинчиків звертаємо увагу на два моменти: оптимальну порцію тіста і його консистенцію, яка не повинна бути занадто густий.
  • Випікаємо млинці, як правило, з двох боків, складаємо на тарілку.

Вживати млинці можна з будь-яким соусом і з будь-якими начинками.

Пісні млинці на опарі

Як тонкими, так і пишними можна приготувати пісні млинці на воді та ferment по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • вода – 600 мл;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • олія соняшникова – 4 ст. л.

Приготування:

  • Для опари змішуємо в підходящої ємності розкришені свіжі дріжджі, за третини від загальної кількості борошна і води (теплою), столову ложку цукру. Закриваємо кришкою або плівкою, залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.

  • Як тільки опара збільшиться в об’ємі, додаємо ванільний і звичайний цукор, що залишився, сіль, розмішуємо до розчинення.
  • Просіяне борошно додаємо в тісто частинами, чергуючи з порціями теплої води, розмішуємо все міксером або віночком.
  • У готове тісто влаштовує нас консистенції (залежно від того, тонкі або пишні бажаємо отримати млинці) наливаємо рослинну олію без запаху, розмішуємо.

  • Випікаємо млинці на розігрітій і змащеній олією сковороді, як зазвичай. Складаємо млинці стопкою, щоб не відразу охололи.

Частина млинці можна подати з будь-якою пісною начинкою (закусочною або десертною), а решту можна вживати просто з соусом або варенням.

Заварні пісні млинці

Швидкі пісні дріжджові млинці можна приготувати на воді і сухих дріжджах по простому рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • дріжджі сухі – 1, 5 ч. л.

Приготування:

  • Просіяне борошно викладаємо в приготовлену ємність відповідного об’єму.

  • До борошна відправляємо всі перераховані вище інгредієнти одразу, збиваємо міксером до утворення однорідного м’якого тіста. Ємність з тістом вкриваємо, залишаємо в теплі на 30-40 хвилин, щоб воно добре піднялося.

  • Кип’ятимо воду (близько літра, в залежності від бажаної консистенції), даємо їй охолонути до 90 °С (просто, щоб був некруто окріп). Вливаємо в тісто, що піднялося тонким струменем при безперервному перемішуванні міксером.

  • Знову вкриваємо тісто і залишаємо для повторного підняття.

Випікаємо звичайним способом, отримаємо ажурні млинці з безліччю дірочок.

Ажурні пісні млинці за рецептом марокканським

Дуже красиві і ніжні пісні дріжджові млинці можна приготувати на сухих дріжджах з манкою.

Інгредієнти:

  • манка – 2 ст.;
  • борошно – 1 ст.;
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • сіль – щіпка;
  • вода гаряча (80-90 °З) – 4 ст.;
  • цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  • Дріжджі розчиняємо в теплій воді, залишаємо на 15-20 хвилин для активації.
  • Змішуємо в підходящій ємності всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, розпушувач, цукор, ванільний цукор і сіль.

  • У суху суміш при постійному перемішуванні виливаємо ферментовані дріжджі. Замішуємо негусте тісто, вкриваємо і залишаємо ще на 30-40 хвилин.
  • Випікаємо млинці тільки з одного боку, знімаємо відразу після появи великої кількості дірочок.

Для випікання марокканських пісних млинців бажано використовувати сковороду з антипригарним покриттям.

Смачні і ситні пісні млинці по простому рецепту

По простому рецептом можна швидко приготувати на поминки дуже смачні пісні млинці на дріжджах і воді.

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • вода – 400 мл;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • картопля – 80 г;
  • олія соняшникова рафінована – 4 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Попередньо відварену в мундирі картоплю очищаємо і натираємо на тертці.

  • Розчиняємо дріжджі, цукор і сіль в теплій воді, додаємо масло і підготовлену картоплю.

  • Перемішавши масу до однорідного стану, всипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто характерною консистенції з урахуванням бажання отримати тонкі або товсті млинці.

  • Ставимо тісто в тепле місце на годину, враховуючи при виборі ємності, що маса збільшиться в два рази.
  • Безпосередньо перед випічкою млинців тісто грунтовно перемішуємо.

  • Обсмаживши млинці з двох сторін, складемо стопкою, подаємо до столу.

Універсальні пісні млинці

Приготувати універсальні пісні млинці на дріжджах з дірочками на воді можна по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • вода – 400 мл;
  • цукор – 5 ст. л;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • масло рослинне – 5 ст. л.;
  • сіль – щіпка.

Приготування:

  • Половину води, підігріваємо до теплого стану, додаємо дріжджі, сіль, цукор і масло. Всі інгредієнти розмішуємо до розчинення, додаємо столову ложку борошна.
  • Ще раз перемішавши опару, залишаємо на півгодини.

  • Воду, що залишилася, також підігріваємо, виливаємо в просіяне борошно, додаємо підійшла опару, замішуємо пісне млинцеве тісто. Залишаємо укрите тісто в теплому місці ще на півгодини.

  • Перед тим як випікати млинці, переконуємося, що консистенція тіста нас влаштовує, в іншому випадку розводимо, додавши трохи теплої води.

Готові тонкі млинці подаємо до столу з будь-якою начинкою і з будь-яким соусом. Начинка може бути як закусочною, так і десертно солодкою.

Пісні гречані млинці

На сухих дріжджах можна приготувати на поминки дуже смачні пісні млинці тонкі з численними отворами.

Інгредієнти:

  • борошно гречана – 600 г;
  • борошно пшеничне – 200 г;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • дріжджі сухі – 10-12 м;
  • вода – 900 мл;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Спочатку готуємо опару на пшеничному борошні, так як у гречаної зовсім відсутня клейковина. Для чого розводимо дріжджі в половині теплої води, додавши сіль і цукор.
  • Після розчинення інгредієнтів, додаємо борошно пшеничне і залишаємо до появи ознак початку активного бродіння.

  • Розмішуємо залишилася теплу воду з гречаним борошном (можна придбати в готовому вигляді, а можна приготувати самостійно, використовуючи кавомолку) і заграв опарою.

  • Інший спосіб замісити пісне гречане тісто для млинців – попереднє замочування гречки на ніч і подрібнити її в блендері.
  • Замісивши тісто потрібної консистенції, випікаємо пісні гречані млинці, подаємо до столу.

Аналогічно можна спекти пісні млинці з вівсяної муки, яку також можна швидко приготувати в домашніх умовах.

Пісні млинці на заквасці з фруктовими дріжджами

Приготувати пісні тонкі млинці з дірочками на воді можна, замішавши тісто на заквасці з фруктовими дріжджами по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;
  • закваска на фруктових дріжджах – 1 ст.;
  • вода – 250 мл;
  • сіль, цукор за смаком;
  • олія рослинна за бажанням.

Приготування:

  • Дуже зручно завжди тримати в холодильнику закваску на фруктових дріжджах, процес замісу тіста значно спрощується.
  • В приготовлену ємність наливаємо закваску. До закваски додаємо підігріту до теплого стану воду, кладемо сіль, цукор і всипаємо борошно.

  • Все ретельно перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо на пару годин (або більше, залежно від стану закваски).
  • Як тільки тісто почне піниться, доводимо його консистенцію до бажаної і наливаємо масло (якщо вирішуємо його використовувати).

  • Перемішуємо пісне тісто, даємо постояти ще півгодини. Знову грунтовно вимішуємо і печемо смачні тонкі пісні млинці.

Кокосові пісні млинці

Приготувати такі неймовірно смачні, тонкі, з дірочками пісні млинці можна по простому рецептом як на сухих дріжджах, так і зовсім без них і без соди.

Інгредієнти:

  • кокосове молоко – 500 мл;
  • кокосова стружка – 3 ст. л.;
  • борошно рисова – 200 г;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • ванільний екстракт по смаку;
  • сироп агави – за смаком;
  • дріжджі сухі – 8 г;
  • цукор – 1 ч. л;
  • борошно пшеничне – 100 р.

Приготування:

  • Якщо вирішуємо готувати млинці без дріжджів, то просто прибираємо з інгредієнтів самі дріжджі, пшеничне борошно і цукор.
  • Дріжджі розводимо в склянці підігрітого кокосового молока (від загальної кількості), додаємо цукор і пшеничне борошно. Залишаємо опару на пшеничній муці на півгодини.

  • В окремій ємності змішуємо залишилося тепле кокосове молоко, кокосову стружку, ванільний екстракт.

  • Додаємо в ємність для тіста сироп агави (або інший), оливкова олія, рисову муку і підійшла опару, розмішуємо до однорідності.

  • Пісні млинці бажано випікати на антипригарній сковороді.
  • Рисові пісні млинці можна вживати з будь-якими начинками і соусами.

Пісні млинці з кабачками

Приготувати дуже смачні пісні млинці на дріжджах з кабачками можна по простому рецептом як для буденного харчування, так і для будь-якого іншого випадку, наприклад, на поминки.

Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;
  • вода – 1 ст.;
  • дріжджі сухі – 5 м;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • кабачки – 250 г;
  • сіль, цукор за смаком.

Приготування:

  1. У теплій воді розчиняємо дріжджі, сіль і цукор, додаємо просіяне борошно, розмішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин.
  2. Кабачок очищаємо від шкірки, нарізаємо довільними невеликими шматками і подрібнюємо в блендері до стану пюре.
  3. Викладаємо пюре з кабачка в ємність з неї опарою, додаємо масло і при необхідності коригуємо консистенцію тіста.
  4. Розмішати тісто, приступаємо до випічки пісних кабачкових млинців, які виходять буквально тануть у роті.
  5. Неймовірно смачним виходить поєднання кабачкового пісних млинців з пасерованими у вершковому маслі яблуками. Їх потрібно попередньо очистити, дрібно нарізати і додати і цукром.

Пісні млинці, приготовані по кожному з рецептів, можна вживати досить часто, не боячись нашкодити фігурі і здоров’ю.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь