Дуже смачні і красиві пасхальні паски можна приготувати на Великдень з сиром по простому рецептом з покроковими фото.
Сирна паска «Пасхальна»
Приготувати смачні великодні паски з сиром легко і просто за рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 700 г;
- сир жирний домашній – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 100 мл;
- родзинки б/к – 100 г;
- дріжджі сухі – 8 г;
- ванілін – 1 пакетик;
- олія рослинна;
- глазур, посипання.
Приготування:
- Дріжджі активуємо в теплій воді, додавши по столовій ложці цукру і борошна, розмішуємо.
- Молоко змішати з сиром, сіллю, яйцями і цукром. Для отримання більш однорідної суміші збиваємо всю масу заглибним блендером.
- Масло розтоплюємо і додаємо до отриманої рідкої основи для тіста (можна просто розм’якшити, щоб менше додавати борошна).
- Порційно додаючи борошно, замішуємо тісто, по ходу справи додаємо підготовлений (промитий і просушений ізюм). Завершуємо процес вручну на робочій поверхні, змащуючи руки рослинною олією.
- Даємо тісту підійти півтора-дві години, уклавши його в підходящу ємність з бортами і укривши.
- Розкладаємо по змазаних формах, заповнюючи їх на третину, залишаємо на півгодини і випікаємо при 180 °С 30 хвилин.
- Прикрашаємо паски глазур’ю та кондитерської посипкою.
Паска з сирного тіста з цитрусовим ароматом
Дуже смачними виходять великодні паски з сиром, приготовані за простим рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- молоко – 80 мл;
- сир – 250 г;
- масло вершкове – 80 г;
- яйця – 3 шт.;
- дріжджі свіжі – 15 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- цукор – 1 ст.;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- куркума – ½ ч.;
- апельсинова цедра – 1 ч. л;
- лимонний сік – 2 ст. л;
- кондитерська посипання.
Приготування:
- Готуємо опару, як зазвичай для дріжджового тіста, змішавши тепле молоко з розкришеними дріжджами, невеликою кількістю цукра і борошна. Додаємо сіль, перемішуємо до розчинення інгредієнтів і отримання однорідної маси.
- Розбиваємо в приготовлену ємність яйця, відокремивши один білок для глазурі, прибираємо його в холодильник (він нам знадобиться в охолодженому вигляді).
- Додаємо до яєць звичайний і ванільний цукор, розмішуємо віночком або міксером на середніх обертах. Продовжуючи збивати, викладаємо в солодку яєчну масу сир.
- Ароматизуєм рідку основу тіста апельсиновою цедрою і додаємо куркуму для яскравості і додання пікантною смакової нотки.
- Змішуємо яєчно-сирну суміш і опару, порційно підмішуємо борошно, замішуємо тісто, як звичайно.
- Підійшло протягом пари годин тісто розкладаємо по змазаних формах. Після підняття тіста ще й у формах випікаємо при 190 °С 30 хвилин.
- Збивши білок з цукровою пудрою, додаємо сік лимона, розмішуємо і рясно, як крем, наносимо на паски.
- Використавши різноманітний кулінарний декор, надаємо куличам особливу привабливість на свій смак.
Сирна паска з курагою і цукатами
По простому рецептом з покроковими фото приготуємо дуже смачні великодні паски з сиром цукатами і курагою.
Інгредієнти:
- борошно – 2,5 ст.;
- сир – 300 г;
- масло вершкове – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 200 г;
- сир – 300 г;
- сода – 1 ч. л;
- оцет 9 % – 1 ч. л;
- курага, цукати.
Приготування:
- Охолоджені яйця збиваємо з цукром, використовуючи міксер на великих оборотах. Збиваємо до отримання пишної кремоподібної маси.
- Сюди додаємо трохи розтоплене (не гаряче) або просто розм’якшене вершкове масло, перемішуємо.
- В однорідну масу викладаємо сир (попередньо розім’яту вилкою) і соду, гашену оцтом. В черговий раз все розмішуємо віночком або міксером на середніх обертах.
- Приступаємо до завершального етапу приготування тіста — порціями додаємо борошно, намагаючись не внести зайва кількість.
- Поки тісто ще не придбало остаточну щільну консистенцію, додаємо також цукати (нарізаємо, якщо великі) і промиту, просушену курагу.
- Тісто на соді вистоюватися не треба (що дуже зручно), відразу розкладаємо його за формами і випікаємо при 170 °С протягом 35-40 хвилин.
- Готуємо будь глазур, прикрашаємо смачні сирні паски на свій розсуд.
М’яка волога паска на сирному тісті
Особливо ніжними, з вологими з м’якою структурою виходять великодні паски з сиром по одному з кращих простих рецептів з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 400 г;
- яйця – 2 шт.;
- сир – 250 г;
- дріжджі свіжі – 25 г;
- вода – 50 мл;
- масло вершкове – 100 г;
- цукор – 125 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- цукати, родзинки – на смак;
- сіль – ¼ ч. л;
- кондитерська посипання.
Приготування:
- Кришимо дріжджі в приготовлену ємність, змішуємо з цукром і борошном (взятими по парі столових ложок), наливаємо теплу воду. Перемішуємо до розчинення інгредієнтів, ставимо в тепле місце, залишаємо на 10-15 хвилин.
- Сир краще вибирати для пасок жирний і м’який без грудочок, в будь-якому випадку протираємо його крізь сито.
- Підготовлений сир з однорідною структурою розтираємо з цукром і ванільним цукром, додаємо сіль, яйця і розм’якшене вершкове масло.
- Все грунтовно вимішуємо, додаємо опару, розмішуємо і знову вносимо просіяне борошно, замішуємо м’яке, липке тісто.
- Після того як воно підніметься (протягом півтора-двох годин), викладаємо його на робочу поверхню і ще раз вимішуємо, не додаючи борошна, а використовуючи рослинну олію для змазування рук. Одночасно вносимо в тісто цукати і родзинки (промиті і обсушенні).
- Ділимо тісто на кілька частин, в залежності від розмірів форм (важливо, щоб тісто заповнювало не більше чверті обсягу).
- Після того як тісто підніметься досить в формах (приблизно через 30 хвилин), випікаємо паски при 190 °С 30-40 хвилин.
- Збиваємо інгредієнти для глазурі в пишну білу масу, прикрашаємо паски, використовуючи також і кондитерську посипання.
Сирна паска на сметані з лимонною цедрою
Приготувати смачні великодні паски з сиром можна по одному з кращих рецептів з покроковими фото на сметані.
Інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- сир – 400 г;
- сметана – 200 г;
- цукор – 100 г;
- яйця – 4 шт.;
- родзинки – 200 г;
- крохмаль кукурудзяний – 40 г;
- сода – 1 ч. л;
- цедра 1 лимона;
- лимонний сік – кілька крапель для соди.
Приготування:
- У підходящій ємності змішуємо сир, сметану, цукор і лимонну цедру.
- Яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки відправляємо до суміші інгредієнтів, білки охолоджуємо.
- Збиваємо міксером на середніх обертах всі продукти, зібрані в одній ємності, додавши соду (попередньо капнувши кілька крапель лимонного соку).
- Збиваємо білки в пишну піну, порційно і обережно підмішуємо до одержаної однорідної маси тіста.
- Вносимо в рідку основу тіста промиті і обсушені родзинки. Виробляємо заміс м’якого пластичного тіста, додаючи просіяну суміш борошна і крохмалю.
- Розкладаємо тісто з консистенцією густої сметани з невеликим змазаним формами, заповнюючи половину обсягу.
- Випікаємо паски в духовці, розігрітій до 180 °С протягом 25 хвилин.
- Паски з печі відразу не виймаємо, просто вимикаємо нагрівання. Через 10 хвилин дістаємо випічку, викладаємо на решітку боком і залишаємо остигати.
- Вмочаємо в приготовлену звичайним способом глазур, прикрашаємо на свій смак, подаємо до столу.
Паска сирна по-молдавськи
У молдавському рецепті з покроковими фото в результаті приготування отримуємо дуже смачні великодні паски з начинкою з сиру.
Інгредієнти:
- борошно – 700 г;
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 6 ст. л;
- масло – 30 г;
- цедра одного лимона.
Для опари:
- молоко – 170 мл;
- дріжджі сухі – 2 пакетика;
- цукор – 2 ст. л.;
- борошно – 3 ст. л.
Для начинки:
- сир – 300 г;
- яйце – 1 шт.;
- родзинки – жменя;
- ванільний цукор.
Приготування:
- Наливаємо в глибоку простору ємність підігріте молоко і розчиняємо в ньому дріжджі, цукор, розвести борошно в кількостях, зазначених у рецепті. Залишаємо опару на півгодини-годину.
- Яйця збиваємо з цукром до однорідності і пишності, додаємо розм’якшене до рідкого стану олія (не гаряче, якщо розтоплюємо).
- Змішуємо обидві суміші, додаємо лимонну цедру, натерту на дрібній тертці, а також родзинки, промитий і висушений паперовою серветкою.
- Порційно вводимо борошно, замішуємо тісто, вкриваємо, залишаємо на годину, робимо за цей час пару обминов.
- Готове тісто ділимо на дві нерівні частини, більшу розкачуємо за розміром дна великої форми для випікання.
- З решти тіста нарізаємо п’ять частин. Розкачуємо три довгих джгута на робочій поверхні, змазаній рослинною олією. Джгути заплітаємо у косу, укладаємо у форму по всій окружності.
- З тіста що залишилося також виготовляємо скручені джгути і вкладаємо їх хрест на хрест, залишаючи 4 порожнини для начинки.
- Наповнюємо порожнини сирною начинкою, змішавши м’який сир (можна пропустити крізь сито) з яйцем, родзинками і ванільним цукром.
- Даємо пасці з сиром постояти півгодини, змащуємо жовтком, випікаємо при 190-200 °С протягом 30 хвилин.
Волога паска — пиріг з сиром
Смачні, вологі великодні паски з сиром можна приготувати за рецептом з докладним описом і фото.
Інгредієнти:
- борошно – 370 г;
- цукор – 100 г;
- дріжджі сухі – 1 пакетик;
- цедра апельсина – 1 ч. л.;
- молоко – 100 мл;
- яйця – 2 шт. + жовток для змазування;
- масло вершкове – 70 г;
- масло рослинне – 4 ст. л.;
- цукрова пудра – 100 р.
Для начинки:
- сир – 300 г;
- цукор – 70 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- жовток – 1 шт.;
- родзинки – 60 р.
Приготування:
- Замішуємо опару на молоці, розчинивши дріжджі, додавши цукор і борошно по столовій ложці, залишаємо в теплі на півгодини.
- Підмішуємо до опарі збиті з цукром яйця і додаємо цедру апельсина, все перемішуємо. Додаючи борошно, замішуємо м’яке тісто.
- Продовжуючи процес приготування здобного тіста, підмішуємо розм’якшене вершкове масло, переходимо на рослинне, продовжуючи заміс.
- Після того як тісто постоїть годину-півтора, розкачуємо його в тонкий прямокутний пласт, змащуємо сирною начинкою.
- Начинку готуємо, змішавши всі інгредієнти для неї, зазначені в рецепті.
- Звертаємо всі рулетом, закріплюємо краю, розрізаємо навпіл, не прорізаючи до кінця. Заплітаємо в джгут, розрізом вгору.
- Укладаємо виріб у змащену форму, даємо піднятися і змащуємо жовтком.
- Випікаємо паска-пиріг при 170 °С 25 хвилин, укривши фольгою. Знижуємо Температуру до 150 °С і продовжуємо випікати ще 20 хвилин, знявши фольгу.
- Остиглу паску посипаємо цукровою пудрою.
Сирні паски традиційно популярні і затребувані за святковим столом. Щоб порадувати свою сім’ю, освойте цей нескладний процес і приготуйте на Великдень найсмачніші паски за кращим простим рецептами.