Рецепти великодніх пасок з сиром

Час приготування: 60 хв

Дуже смачні і красиві пасхальні паски можна приготувати на Великдень з сиром по простому рецептом з покроковими фото.

Сирна паска «Пасхальна»

Приготувати смачні великодні паски з сиром легко і просто за рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 700 г;
  • сир жирний домашній – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 100 мл;
  • родзинки б/к – 100 г;
  • дріжджі сухі – 8 г;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • олія рослинна;
  • глазур, посипання.

Приготування:

  • Дріжджі активуємо в теплій воді, додавши по столовій ложці цукру і борошна, розмішуємо.

  • Молоко змішати з сиром, сіллю, яйцями і цукром. Для отримання більш однорідної суміші збиваємо всю масу заглибним блендером.

  • Масло розтоплюємо і додаємо до отриманої рідкої основи для тіста (можна просто розм’якшити, щоб менше додавати борошна).

  • Порційно додаючи борошно, замішуємо тісто, по ходу справи додаємо підготовлений (промитий і просушений ізюм). Завершуємо процес вручну на робочій поверхні, змащуючи руки рослинною олією.

  • Даємо тісту підійти півтора-дві години, уклавши його в підходящу ємність з бортами і укривши.
  • Розкладаємо по змазаних формах, заповнюючи їх на третину, залишаємо на півгодини і випікаємо при 180 °С 30 хвилин.

  • Прикрашаємо паски глазур’ю та кондитерської посипкою.

Паска з сирного тіста з цитрусовим ароматом

Дуже смачними виходять великодні паски з сиром, приготовані за простим рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • молоко – 80 мл;
  • сир – 250 г;
  • масло вершкове – 80 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • дріжджі свіжі – 15 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • цукор – 1 ст.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • куркума – ½ ч.;
  • апельсинова цедра – 1 ч. л;
  • лимонний сік – 2 ст. л;
  • кондитерська посипання.

Приготування:

  • Готуємо опару, як зазвичай для дріжджового тіста, змішавши тепле молоко з розкришеними дріжджами, невеликою кількістю цукра і борошна. Додаємо сіль, перемішуємо до розчинення інгредієнтів і отримання однорідної маси.

  • Розбиваємо в приготовлену ємність яйця, відокремивши один білок для глазурі, прибираємо його в холодильник (він нам знадобиться в охолодженому вигляді).
  • Додаємо до яєць звичайний і ванільний цукор, розмішуємо віночком або міксером на середніх обертах. Продовжуючи збивати, викладаємо в солодку яєчну масу сир.

  • Ароматизуєм рідку основу тіста апельсиновою цедрою і додаємо куркуму для яскравості і додання пікантною смакової нотки.
  • Змішуємо яєчно-сирну суміш і опару, порційно підмішуємо борошно, замішуємо тісто, як звичайно.

  • Підійшло протягом пари годин тісто розкладаємо по змазаних формах. Після підняття тіста ще й у формах випікаємо при 190 °С 30 хвилин.
  • Збивши білок з цукровою пудрою, додаємо сік лимона, розмішуємо і рясно, як крем, наносимо на паски.

  • Використавши різноманітний кулінарний декор, надаємо куличам особливу привабливість на свій смак.

Сирна паска з курагою і цукатами

По простому рецептом з покроковими фото приготуємо дуже смачні великодні паски з сиром цукатами і курагою.

Інгредієнти:

  • борошно – 2,5 ст.;
  • сир – 300 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • сир – 300 г;
  • сода – 1 ч. л;
  • оцет 9 % – 1 ч. л;
  • курага, цукати.

Приготування:

  • Охолоджені яйця збиваємо з цукром, використовуючи міксер на великих оборотах. Збиваємо до отримання пишної кремоподібної маси.

  • Сюди додаємо трохи розтоплене (не гаряче) або просто розм’якшене вершкове масло, перемішуємо.
  • В однорідну масу викладаємо сир (попередньо розім’яту вилкою) і соду, гашену оцтом. В черговий раз все розмішуємо віночком або міксером на середніх обертах.

  • Приступаємо до завершального етапу приготування тіста — порціями додаємо борошно, намагаючись не внести зайва кількість.

  • Поки тісто ще не придбало остаточну щільну консистенцію, додаємо також цукати (нарізаємо, якщо великі) і промиту, просушену курагу.
  • Тісто на соді вистоюватися не треба (що дуже зручно), відразу розкладаємо його за формами і випікаємо при 170 °С протягом 35-40 хвилин.

  • Готуємо будь глазур, прикрашаємо смачні сирні паски на свій розсуд.

М’яка волога паска на сирному тісті

Особливо ніжними, з вологими з м’якою структурою виходять великодні паски з сиром по одному з кращих простих рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 250 г;
  • дріжджі свіжі – 25 г;
  • вода – 50 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 125 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • цукати, родзинки – на смак;
  • сіль – ¼ ч. л;
  • кондитерська посипання.

Приготування:

  1. Кришимо дріжджі в приготовлену ємність, змішуємо з цукром і борошном (взятими по парі столових ложок), наливаємо теплу воду. Перемішуємо до розчинення інгредієнтів, ставимо в тепле місце, залишаємо на 10-15 хвилин.
  2. Сир краще вибирати для пасок жирний і м’який без грудочок, в будь-якому випадку протираємо його крізь сито.
  3. Підготовлений сир з однорідною структурою розтираємо з цукром і ванільним цукром, додаємо сіль, яйця і розм’якшене вершкове масло.
  4. Все грунтовно вимішуємо, додаємо опару, розмішуємо і знову вносимо просіяне борошно, замішуємо м’яке, липке тісто.
  5. Після того як воно підніметься (протягом півтора-двох годин), викладаємо його на робочу поверхню і ще раз вимішуємо, не додаючи борошна, а використовуючи рослинну олію для змазування рук. Одночасно вносимо в тісто цукати і родзинки (промиті і обсушенні).
  6. Ділимо тісто на кілька частин, в залежності від розмірів форм (важливо, щоб тісто заповнювало не більше чверті обсягу).
  7. Після того як тісто підніметься досить в формах (приблизно через 30 хвилин), випікаємо паски при 190 °С 30-40 хвилин.
  8. Збиваємо інгредієнти для глазурі в пишну білу масу, прикрашаємо паски, використовуючи також і кондитерську посипання.

Сирна паска на сметані з лимонною цедрою

Приготувати смачні великодні паски з сиром можна по одному з кращих рецептів з покроковими фото на сметані.

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • сир – 400 г;
  • сметана – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • родзинки – 200 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 40 г;
  • сода – 1 ч. л;
  • цедра 1 лимона;
  • лимонний сік – кілька крапель для соди.

Приготування:

  • У підходящій ємності змішуємо сир, сметану, цукор і лимонну цедру.

  • Яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки відправляємо до суміші інгредієнтів, білки охолоджуємо.

  • Збиваємо міксером на середніх обертах всі продукти, зібрані в одній ємності, додавши соду (попередньо капнувши кілька крапель лимонного соку).

  • Збиваємо білки в пишну піну, порційно і обережно підмішуємо до одержаної однорідної маси тіста.

  • Вносимо в рідку основу тіста промиті і обсушені родзинки. Виробляємо заміс м’якого пластичного тіста, додаючи просіяну суміш борошна і крохмалю.

  • Розкладаємо тісто з консистенцією густої сметани з невеликим змазаним формами, заповнюючи половину обсягу.
  • Випікаємо паски в духовці, розігрітій до 180 °С протягом 25 хвилин.

  • Паски з печі відразу не виймаємо, просто вимикаємо нагрівання. Через 10 хвилин дістаємо випічку, викладаємо на решітку боком і залишаємо остигати.

  • Вмочаємо в приготовлену звичайним способом глазур, прикрашаємо на свій смак, подаємо до столу.

Паска сирна по-молдавськи

У молдавському рецепті з покроковими фото в результаті приготування отримуємо дуже смачні великодні паски з начинкою з сиру.

Інгредієнти:

  • борошно – 700 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 6 ст. л;
  • масло – 30 г;
  • цедра одного лимона.

Для опари:

  • молоко – 170 мл;
  • дріжджі сухі – 2 пакетика;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • борошно – 3 ст. л.

Для начинки:

  • сир – 300 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • родзинки – жменя;
  • ванільний цукор.

Приготування:

  • Наливаємо в глибоку простору ємність підігріте молоко і розчиняємо в ньому дріжджі, цукор, розвести борошно в кількостях, зазначених у рецепті. Залишаємо опару на півгодини-годину.

  • Яйця збиваємо з цукром до однорідності і пишності, додаємо розм’якшене до рідкого стану олія (не гаряче, якщо розтоплюємо).
  • Змішуємо обидві суміші, додаємо лимонну цедру, натерту на дрібній тертці, а також родзинки, промитий і висушений паперовою серветкою.
  • Порційно вводимо борошно, замішуємо тісто, вкриваємо, залишаємо на годину, робимо за цей час пару обминов.

  • Готове тісто ділимо на дві нерівні частини, більшу розкачуємо за розміром дна великої форми для випікання.

  • З решти тіста нарізаємо п’ять частин. Розкачуємо три довгих джгута на робочій поверхні, змазаній рослинною олією. Джгути заплітаємо у косу, укладаємо у форму по всій окружності.
  • З тіста що залишилося також виготовляємо скручені джгути і вкладаємо їх хрест на хрест, залишаючи 4 порожнини для начинки.

  • Наповнюємо порожнини сирною начинкою, змішавши м’який сир (можна пропустити крізь сито) з яйцем, родзинками і ванільним цукром.
  • Даємо пасці з сиром постояти півгодини, змащуємо жовтком, випікаємо при 190-200 °С протягом 30 хвилин.

Волога паска — пиріг з сиром

Смачні, вологі великодні паски з сиром можна приготувати за рецептом з докладним описом і фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 370 г;
  • цукор – 100 г;
  • дріжджі сухі – 1 пакетик;
  • цедра апельсина – 1 ч. л.;
  • молоко – 100 мл;
  • яйця – 2 шт. + жовток для змазування;
  • масло вершкове – 70 г;
  • масло рослинне – 4 ст. л.;
  • цукрова пудра – 100 р.

Для начинки:

  • сир – 300 г;
  • цукор – 70 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • родзинки – 60 р.

Приготування:

  • Замішуємо опару на молоці, розчинивши дріжджі, додавши цукор і борошно по столовій ложці, залишаємо в теплі на півгодини.
  • Підмішуємо до опарі збиті з цукром яйця і додаємо цедру апельсина, все перемішуємо. Додаючи борошно, замішуємо м’яке тісто.

  • Продовжуючи процес приготування здобного тіста, підмішуємо розм’якшене вершкове масло, переходимо на рослинне, продовжуючи заміс.
  • Після того як тісто постоїть годину-півтора, розкачуємо його в тонкий прямокутний пласт, змащуємо сирною начинкою.

  • Начинку готуємо, змішавши всі інгредієнти для неї, зазначені в рецепті.
  • Звертаємо всі рулетом, закріплюємо краю, розрізаємо навпіл, не прорізаючи до кінця. Заплітаємо в джгут, розрізом вгору.

  • Укладаємо виріб у змащену форму, даємо піднятися і змащуємо жовтком.

  • Випікаємо паска-пиріг при 170 °С 25 хвилин, укривши фольгою. Знижуємо Температуру до 150 °С і продовжуємо випікати ще 20 хвилин, знявши фольгу.
  • Остиглу паску посипаємо цукровою пудрою.

Сирні паски традиційно популярні і затребувані за святковим столом. Щоб порадувати свою сім’ю, освойте цей нескладний процес і приготуйте на Великдень найсмачніші паски за кращим простим рецептами.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь