Розсипчасті рогалики на смальці за львівським рецептом

Вже не перший рік підписана на кулінарний канал Львівської господині Лілії цвіт. Нещодавно вона поділилася рецептом, який розворушив в моїй пам’яті приємні спогади. Львів’янка розповіла, як готує розсипчасті рогалики на смальці. Але ж моя бабуся теж подібні випікала!

За словами Лілії, раніше на Західній Україні на смальці готувалася практично вся випічка. Адже вершкове масло тоді було рідкістю, не багато хто міг собі його дозволити. Але чому зараз господині повертаються до старих рецептів, розповім далі.

Як приготувати розсипчасті рогалики на смальці

З даної кількості продуктів у вас вийде 4 порції. Звичайно, все тісто відразу використовувати необов’язково. Можете закинути його в морозилку до кращих часів. А що стосується начинки, на Західній Україні воліють додавати свіжі ягоди. Проте з варенням теж виходить смачно.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
60 хвДрук
  • Розтоплені, але не гарячі масло і смалець з’єднайте в мисці. До них додайте сметану. Перемішайте віночком. Просійте в цю масу борошно і розпушувач.
  • Тепер замісіть тісто. Воно повинно бути м’яким і еластичним. Накрийте миску з тістом плівкою і відправте його в холодильник мінімум на 2 години. Можна і на ніч
  • Остигле тісто розділіть на 4 частини. Одну з них скачайте в кульку на присипаній борошном поверхні. Розкачайте кульку в круглу корж. Її наріжте трикутниками.
  • У більш широкій частині викладіть вишневе варення або повидло. Скрутіть рогалики. Вироби викладіть на деко, вистелене пергаментом.
  • Випікайте бублики в розігрітій до 190 градусів духовці близько 20 хвилин. Можна трохи довше. Воно повинні придбати золотистий колір. Рум’яні рогалики обсипте цукровою пудрою.

Ось як прийнято випікати рогалики на Західній Україні. Як говорить автор рецепта, вершкове масло в інгредієнтах теж можна замінити смальцем. Саме так готували українські господині раніше. Випічка виходить розсипчастою і ніжною. Смачно до тремтіння!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 14 оцінок, середнє 4.21 з 5 )
Залишити відповідь