Рис із яйцем та креветками на сковороді виходить неймовірним до смаку. Складові гармонійно доповнюють одне одного. Шикарне частування ідеально підходить для особливих подій, а також урізноманітнює повсякденне меню. Страва готується просто і виглядає приголомшливо!
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 200 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Овочева суміш за смаком
- Устричний соус 1 ч. л.
- Креветки свіжі 10 шт.
- Цибуля зелена 2 шт.
- Рослинна олія 5 ст. л.
Кроки
- Попередньо відварюємо рис за інструкцією, вказаною на пачці.
- Креветки та овочі дістаємо та даємо відтанути.
- Розбиваємо яйця у піалу.
- Розбовтуємо яйця.
- Промиту зелену цибулю обсушуємо та подрібнюємо.
- Очищаємо морепродукти та солимо.
- У розпечений вок наливаємо 2,5 ложки олії. У киплячу олію закидаємо креветки. Обсмажуємо їх трохи більше 2-х хвилин.
- Дістаємо креветки і зливаємо олію.
- Повторно розігріваємо вок і виливаємо олію. У прогріту олію виливаємо яйця та швидко обсмажуємо.
- До скремблу висипаємо крупу, добре перемішуємо, щоб маса не стала кашею.
- Підсолюємо.
- Зменшуємо нагрівання, вивантажуємо овочі.
- Небагато підігрівши, закидаємо креветки. Розмішавши, готуємо близько хвилини.
- Присмачивши устричним соусом і пір’ячками цибулі, об’єднуємо і нагріваємо не більше 30 секунд.
Швиденько сервіруємо та насолоджуємося. Смачного!