Простий салат з морепродуктів. За бажанням, можна додати і крабові палички. Готується швидко, але виходить дуже смачним і виглядає святково.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ікра червона 100 гр.
- Креветки свіжі 400 гр.
- Кальмари 4 тушки
- Яйце перепелине 10 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Листя салату для подачі
- Філе червоної риби для подачі
Кроки
- Кальмарів очищаємо від поверхневої плівки, опускаємо в киплячу воду, варимо 3-4 хвилини. Витягаємо з відвару, даємо охолонути.
- Заморожені креветки викладаємо в друшляк і обдаємо проточною водою, щоб лід розтанув.
- У каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Додатково можна додати в воду лавровий лист, кріп, суміш перців, часточку лимона, щоб креветки вийшли більш ароматними. Опускаємо в киплячу воду креветки, варимо три хвилини після закипання. Після варіння воду зливаємо, креветки очищаємо.
- Перепелині яйця варимо круто, охолоджуємо, очищаємо.
- У салатниці змішуємо креветки, нарізаний смужками кальмар, подрібнені яйця. Заправляємо майонезом.
- На сервірувальні тарілки викладаємо листя салату, на них за допомогою кулінарного кільця викладаємо салат. Поверхню прикрашаємо червоною ікрою і шматочками червоної риби.
Подаємо салат відразу після приготування.