У теплу пору року, а влітку особливо, мене тягне на все свіже і соковите! Всього одна тарілка салату здатна зарядити енергією і хорошим настроєм на весь день. Особливо якщо це тарілка мого улюбленого салату з брокколі і виноградом.
Хрустка і яскрава брокколі в поєднанні з солодкими ягодами і ніжним сиром-звучить непогано, так? Прекрасно не тільки на смак, але і для фігури (основа — брокколі, а її калорійність становить всього 34 ккал на 100 г). Для цього простого страви обов’язково беру червоний великий виноград, наприклад, сорту “червоний кардинал”.
Всі друзі, які пробують цей салат у мене в гостях, дивуються: “робили такий і не раз, а смак виходив інший!” Про те, що робить його таким особливим, читайте в кінці рецепта.
- Капуста брокколі 500 гр.
- Йогурт грецький 200 гр.
- Зелень за смаком
- Шинка 100 гр.
- Виноград темний 150 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Твердий сир 100 гр.
- Брокколі ретельно промийте, розберіть на суцвіття і при необхідності наріжте їх на більш дрібні шматочки. Перекладіть в салатницю. Виноград наріжте на половинки, додайте до брокколі.
- Також в салатницю відправте нарізану дрібними шматочками шинку (копчений бекон, прошутто, буженину — будь-яке м’ясо з виразним смаком). Сир натріть на тертці або наріжте маленькими шматочками. Додайте до салату і приступайте до приготування заправки.
- Йогурт змішайте з сіллю і перцем за смаком. Дрібно наріжте зелень і додайте до соусу. Також ви можете частину йогурту замінити на легкий майонез.
- Перемішайте всі компоненти. Можна за смаком прикрасити салат горіховою крихтою-арахісом або мигдалем.
Колись давно я теж, як і багато, без сумнівів позбавлялася від стебел брокколі. Набагато пізніше мені стало відомо, що їх можна почистити від майже що дубової шкірки. Під нею ховається ніжна м’якоть, яка за своїми властивостями нагадує спаржу. Отриманий цінний продукт нарізаю і теж додаю в салат. Такий ось фірмовий секрет!