Сало п’ятихвилинка отримала свою назву від способу приготування. Саме соління триває 6 днів, а ось варити в розсолі потрібно лише 5 хв. Сало від цього стає м’яким і ніжним. Приголомшливий смак та відмінна закуска.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сало свиняче 1.5 кг.
- Вода 1.5 л.
- Сіль 6 ст. л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець запашний горошок 10 шт.
- Перець чорний мелений 10 шт.
- Часник 3 зуб.
- Гвоздика 5 бутонів
Кроки
- Рецепт сала в розсолі п’ятихвилинка гарячим способом гранично простий! Сало промиваємо та очищаємо шкірку.
- Розрізаємо його на кілька брусків середнього розміру.
- Заливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, лавровий лист, перець чорний та запашний, гвоздику. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
- Додаємо шматочки сала, накриваємо кришкою та проварюємо 5 хв.
- Подрібнюємо часник через прес і додаємо до сала.
- Розмішуємо масу, накриваємо кришкою та залишаємо сало в розсолі на 12 годин.
- Зливаємо воду, даємо салу підсохнути.
Смачного!