Ароматне, ніжне, смачне сало легко приготувати вдома самому. Для цього підготуйте всі можливі спеції та трави, від таких доповнень закуска вийде ще дивовижніше! Справжня смакота!
Інгредієнти
Порції: –+
- Сало свиняче 1 кг.
- Вода 1 л.
- Часник 3 зуб.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Перець запашний горошок 6 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Сіль 4 ст. л.
Кроки
- Рецепт сала в розсолі з часником та спеціями смачний! Сало ріжемо прямокутниками однакового розміру так, щоб вони добре поміщалися у банку.
- Часник чистимо і поділяємо на зубчики.
- У воду засипаємо сіль, додаємо чорний та пряний перець, а також лавровий лист. Ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння, потім проварюємо ще 3 хв.
- Сало і зубчики часнику відправляємо в банки, заливаємо їх розсолом і не дуже щільно накриваємо кришкою. Залишаємо сало настоятися у кімнатній температурі 2 доби, потім закриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 4 дні.
- Зливаємо воду і просушуємо сало, витримуємо в холодильнику 3-4 години.
Смачного!