Це найшвидший і, мабуть, найпростіший спосіб приготувати варення. Воно не таке солодке, як варення в класичному розумінні. І навіть не таке густе. Але воно дуже і дуже корисне, так як ягоди піддаються мінімальній термічній обробці.
Зверніть увагу, що варення виходить досить рідким. Якщо ви хочете густіше, то просто не додавайте воду. Можна, звичайно, використовувати загусники, але тоді готувати, швидше за все доведеться довше, і ласощі вже не будуть таким корисним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 200-300 гр.
- Цукор-пісок 2-3 ст. л.
- Вода ⅓ ст.
Кроки
- Візьміть заморожені ягоди і покладіть в каструлю або сотейник, де будете готувати варення.
- Засипте цукром і додайте води за рецептом.
- Поставте на вогонь і дочекайтеся, щоб закипіло. В процесі обов’язково помішуйте.
- Зніміть з плити через пару хвилинок після того, як варення закипить.
- Остудіть варення і можете відразу їсти.