Швидкий і простий компот з черешні з кісточками без стерилізації
Це найпростіший спосіб приготувати компот на зиму. Вам не потрібно витягувати кісточки з черешні, не потрібно стерилізувати баночки, кришечки або навіть сам компот. Більш того-ви його навіть не варіть. При цьому напій виходить неймовірно ароматним і дійсно дуже смачним. Спробуйте, і ви дізнаєтеся в ньому смак з дитинства.
Обов’язково додайте лимонну кислоту – вона виступає консервантом. Зберігати такий напій краще в підвалі. І обов’язково вкажіть на банці термін виготовлення – так як ягода з кісточкою, випити такий компот потрібно протягом 2 років максимум. Правда, він у вас закінчиться, швидше за все, дуже швидко.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня 400-500 гр.
- Цукор-пісок 150-200 гр.
- Лимонна кислота ⅓ ч. л.
Кроки
- Ягоди переберіть, промийте і відірвіть живці. Викиньте ті, що не придатні для варіння і якось пошкоджені.
- Викладіть черешню в трилітрову баночку. Відразу насипте цукор і лимонну кислоту.
- Залийте ягоди з цукром і лимонкою окропом по саме горлечко і закрутіть кришку.
- Якщо цукор не розчинився, покатайте баночку по столу, щоб допомогти йому.
- Укутайте банку в що-небудь тепле і залиште стояти догори дном, щоб компот повністю охолов.