Скільки і як смажити минтай на сковороді?

скільки і як смажити минтай на сковороді

Смажений минтай – дуже смачна і швидка в приготуванні риба, тому багатьом буде корисно дізнатися, як її правильно готувати на сковороді будинку. У цьому огляді дізнаємося, скільки за часом і як смажити минтай на сковороді, щоб він залишався соковитим всередині і мав смачну золотисту скоринку зовні.

Скільки смажити минтай до готовності?

Жарка минтая, як і більшість інших видів риби, займає всього кілька хвилин (важливо підсмажувати рибу до золотистої скоринки, але не перетримувати на сковороді, щоб вона не була сухою всередині):

Скільки смажити рибу минтай на сковороді? Минтай смажать 7-12 хвилин (з кожного боку по 4-6 хвилин, в залежності від розміру шматочків).

Дізнавшись, скільки хвилин смажити минтай, розглянемо далі особливості підготовки риби до смаження і сам процес обсмажування на сковороді.

Як почистити і підготувати рибу до смаження

Найбільш часто в магазині можна зустріти саме заморожений минтай без голови, який практично готовий до приготування. Щоб підготувати минтай до смаження, потрібно:

  • Заздалегідь дістати рибу з морозильної камери і розморозити при кімнатній температурі.
  • За допомогою гострого ножа у кожної тушки зрізають хвіст і плавники, розпорюють черево і вичищають всі нутрощі, після чого ретельно промивають рибу в холодній проточній воді.
  • Останній етап – оброблення риби на шматочки або філе.

Обробляти рибу на філе не обов’язково, залежить від особистих переваг (якщо ви віддаєте перевагу філе минтая, краще відразу купувати заморожене філе). Великі екземпляри частіше нарізають на стейки перед смаженням (товщина кожного шматочка 3-5 см).

Щоб зняти філе з хребта, рибу поздовжньо розрізають гострим ножем уздовж хребта – від голови до хвоста, акуратно знімаючи філе і видаляючи з нього залишки кісток і ребер в області живота, після чого промивають в проточній воді.

Як посмажити минтай на сковороді

Найпростіший рецепт приготування минтая – смаження в борошні на сковороді (борошно використовується в якості панірування, але для цих цілей також іноді використовують панірувальні сухарі або готують кляр з яйця, спецій і борошна). Філе минтая можна приготувати в тій же послідовності, як і минтай шматочками (стейками), як і в рецепті зазначеному нижче.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 165 ккал
Кроки
40 хвДрук
  • Розморожуємо рибу, зрізаємо плавники і хвіст, вичищаємо нутрощі, після чого промиваємо в холодній воді і нарізаємо на невеликі стейки (товщина шматочків 3-5 см).
  • У тарілці змішуємо борошно, сіль і перець.
  • На плиті на середньому вогні розігріваємо сковороду і додаємо в неї соняшникову олію.
  • Обвалюємо шматочки риби в паніровці з борошна і спецій, і кладемо в сковороду.
  • Смажимо минтай по 4-6 хвилин з кожного боку (до придбання золотистої скоринки).
  • Готові обсмажені шматочки риби викладаємо на тарілку і подаємо до столу з гарніром або салатом.

Корисна порада: в кінці смаження на сковороді можна підсмажити нарізану цибулю і додати його до риби при подачі на стіл (так вона буде ще смачніше і ароматні).

Відповіді на питання по смаженню минтая

  • Чи треба розморожувати минтай перед смаженням? Перед смаженням минтай розморожують при кімнатній температурі.
  • Чи потрібно чистити минтай перед смаженням? Цілі тушки минтая перед смаженням обов’язково потрібно чистити (в першу чергу потрібно видалити залишки нутрощів, а також можна зрізати хвіст і плавники).
  • Чому минтай розвалюється при смаженні? Риба може прилипати до сковороди і розвалюватися, якщо її не повністю розморозили (+ з неї не стекла вся рідина після розморожування), а також, якщо не використовувати паніровку і починати смажити на не розігрітій сковороді.
  • Коли солити – на початку або кінці смаження? Сіль можна додавати в паніровку перед обвалюванням в ній риби, або солити рибу в кінці смаження.
    На якому вогні смажити минтай? Зазвичай при смаженні минтай і інших видів риби, сковороду добре прогрівають і смажать на великому або середньому вогні (можна починати смаження на великому вогні, а закінчувати на середньому, щоб риба була з золотистою скоринкою і встигла добре протушкувати зсередини).

На закінчення сподіваємося, що Вам буде корисна покрокова інструкція, як смажити минтай на сковороді. Хоч минтай і легко готувати, все ж є певне “секрети” його приготування, які потрібно обов’язково використовувати при готуванні. Свої поради та відгуки, як смачно посмажити минтай на сковороді (філе і шматочками), залишаємо в коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь