Зізнатися, я була дуже здивована, дізнавшись про існування подібної страви. Адже вона явно вибивається серед звичної нам вітчизняної кулінарії. Виявилося, що це досить популярна страва у Німеччині. Такий оселедець там називається братхерінг. І ось, одного разу поекспериментувавши, я зробила однозначний висновок: несподівано смачно, ситно і корисно. За рецептом нижче смажений оселедець з цибулею виходить без сторонніх запахів, а її золотиста скоринка так і манить взяти ще шматочок. Завдяки лимонній цедрі та соку рибка виходить дуже апетитною та м’якою.
З чим подавати смажений оселедець з цибулею
Важко придумати більш підходящий гарнір до смаженого оселедця, ніж ніжне картопляне пюре, посипане зеленню. Але й із рисом виходить досить цікаво. Смажте не тільки оселедець, а й молоки з ікрою. Запевняю, лише її вигляд вас уже приємно здивує.
- Оселедець 4 шт.
- Борошно пшеничне 6 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Олія соняшникова 5 ст. л.
- Для початку з риби потрібно зробити філе, видаливши все зайве (потіхи, голову, плавники).
- Трохи натріть сіллю, полийте соком лимона.
- Дайте оселедцю настоятися до півгодини.
- Натріть цедру лимона і змішайте з борошном, сіллю та меленим чорним перцем.
- У цій паніровці обваляйте рибу, що замаринувала. Як варіант, можете висипати паніровку та оселедець у звичайний пакет і все ретельно перемішати.
- Потім обсмажте рибу в сковороді з обох боків протягом 3-4 хвилин.
- Наріжте очищену цибулю півкільцями. Обсмажте на середньому вогні до золотистого відтінку. Викладіть гіркою на вже готовий оселедець. За бажання можете протушкувати все разом.
Я вже багато разів пробувала різну рибу, але все одно повертаюся до свого улюбленого смаженого оселедця. Його пікантний смак не порівняти ні з чим! Беріть тільки маленьку або середнього розміру рибу, так краще для смаження.