Смажений оселедець з цибулею: рецепт без запаху

Зізнатися, я була дуже здивована, дізнавшись про існування подібної страви. Адже вона явно вибивається серед звичної нам вітчизняної кулінарії. Виявилося, що це досить популярна страва у Німеччині. Такий оселедець там називається братхерінг. І ось, одного разу поекспериментувавши, я зробила однозначний висновок: несподівано смачно, ситно і корисно. За рецептом нижче смажений оселедець з цибулею виходить без сторонніх запахів, а її золотиста скоринка так і манить взяти ще шматочок. Завдяки лимонній цедрі та соку рибка виходить дуже апетитною та м’якою.

З чим подавати смажений оселедець з цибулею

Важко придумати більш підходящий гарнір до смаженого оселедця, ніж ніжне картопляне пюре, посипане зеленню. Але й із рисом виходить досить цікаво. Смажте не тільки оселедець, а й молоки з ікрою. Запевняю, лише її вигляд вас уже приємно здивує.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
45 хвДрук
  • Для початку з риби потрібно зробити філе, видаливши все зайве (потіхи, голову, плавники).
  • Трохи натріть сіллю, полийте соком лимона.
  • Дайте оселедцю настоятися до півгодини.
  • Натріть цедру лимона і змішайте з борошном, сіллю та меленим чорним перцем.
  • У цій паніровці обваляйте рибу, що замаринувала. Як варіант, можете висипати паніровку та оселедець у звичайний пакет і все ретельно перемішати.
  • Потім обсмажте рибу в сковороді з обох боків протягом 3-4 хвилин.
  • Наріжте очищену цибулю півкільцями. Обсмажте на середньому вогні до золотистого відтінку. Викладіть гіркою на вже готовий оселедець. За бажання можете протушкувати все разом.

Я вже багато разів пробувала різну рибу, але все одно повертаюся до свого улюбленого смаженого оселедця. Його пікантний смак не порівняти ні з чим! Беріть тільки маленьку або середнього розміру рибу, так краще для смаження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь