Скільки і як варити долму в каструлі?

як варити долму

Долма з виноградного листя – дуже смачне і не дуже складне в приготуванні страва, яку кожен зможе зробити в домашніх умовах, але щоб долма вийшла смачною, потрібно знати, як її правильно варити, тому в даній статті ми детально розглянемо, скільки часу і як варити долму в каструлі.

Скільки варити долму з виноградного листя

Час варіння долми відрізняється від звичайних голубців, з якими багато її порівнюють, при цьому незалежно, з свіжого виноградного листя або консервованих вона робиться, час приготування залишається однаковим:

  • Скільки варити долму в каструлі? Долму в середньому варять 55-60 хвилин на невеликому вогні, після закипання води в каструлі.
  • Скільки варити долму в мультиварці? В мультиварці на режимі «Гасіння» долму варять у середньому 50 хвилин до готовності.
  • Скільки варити долму в пароварці? У пароварку в середньому готують 1 годину на пару в пароварці.

Дізнавшись, скільки часу варити долму з виноградного листя, розглянемо далі сам процес її приготування і варіння.

Як варити в каструлі долму

  • Інгредієнти: долма, вода, сіль.
  • Загальний час приготування: 1 годину, час приготування: 1 год.
  • Калорійність: 154 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Тюркська. Тип страви: основне блюдо. Кількість порцій: 2.

Приготування долми – не складний процес, головне все робити послідовно і слідувати наведеним нижче порад:

  1. Готуємо каструлю з товстим дном, викладаємо на дно в ній 1-2 шари виноградного листя і далі акуратно викладаємо долму, швом вниз, щільно притуляючи одна одній у кілька шарів.
  2. Заливаємо долму холодною водою або бульйоном так, щоб рідина була на 1 см вище долми. Якщо долма спливає, можна під час варіння притиснути її перевернутою тарілкою.
  3. На середньому вогні доводимо воду в каструлі до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і на тихому вогні, прикривши каструлю кришкою, варимо долму 55-60 хвилин.
  4. Після варіння каструлю відставляємо з вогню і даємо долма настоятися в бульйоні 10-15 хвилин, щоб вона була соковитіше.

На замітку: щоб долма була смачніше, можна приготувати швидкий і смачний соус, після того, як вона буде зварена. Рецепт соусу для долми дуже простий: дрібно нарізаємо зелень, видавлюємо 2 зубчики часнику, солимо за смаком і змішуємо зі сметаною.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, скільки хвилин і як правильно варити долму у виноградних листках в каструлі, Ви зможете швидко і смачно її приготувати в домашніх умовах для себе і своїх близьких. Свої відгуки та корисні поради, як варити долму у виноградних листках (з яловичиною, свининою чи бараниною), залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь