Скільки і як варити кіноа?

скільки варити кіноа
Час приготування: 20 хв

Кожен, хто знає, на скільки корисна кіноа, постійно використовує її в якості гарніру або для приготування різних страв, але тим, хто вперше знайомиться з цією крупою буде корисно дізнатися, скільки часу і як правильно варити кіноа в каструлі до готовності.

Скільки часу варити кіноа до готовності?

Час варіння кіноа не велика і складає в середньому стільки ж, скільки варяться інші крупи:

  • Скільки варити кіноа на гарнір в каструлі? У середньому кіноа вариться 15 хвилин після закипання води в каструлі.
  • Скільки часу варити кіноа в мультиварці? В мультиварці кіноа потрібно варись в середньому 40 хвилин в режимі «Плов».

На замітку: при варіння кіноа необхідно дотримуватися таку пропорцію крупи і рідини: 1 склянка кіноа на 2 склянки води, при цьому при виборі каструлі для варіння треба враховувати, що кіноа при варінні збільшується в 4 рази від початкового об’єму.

Дізнавшись, скільки хвилин варити кіноа, розглянемо далі сам процес її приготування в каструлі, щоб знати, як її правильно приготувати смачну і не розвареною.

Як варити кіноа на гарнір в каструлі?

  • Інгредієнти: кіноа – 1 склянка, вода – 2 склянки, сіль – 1-2 щіпки.
  • Загальний час приготування: 20 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 15 хвилин.
  • Калорійність: 120 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: гарнір. Кількість порцій: 2.

Приготування кіноа на гарнір проходить у кілька етапів: підготовка до варінні і безпосередньо сама варіння крупи. Розглянемо докладніше, як зварити кіноа на гарнір в каструлі:

  1. Відміряємо 1 склянку кіноа і висипаємо в сито, після чого ретельно промиваємо холодною водою, щоб після варіння крупа не гірчила (також можна замочити в холодній воді на кілька годин перед варінням).
  2. В каструлю, заливаємо 2 склянки води і на великому вогні доводимо до кипіння, після чого перекладаємо в киплячу воду промиту кіноа і солимо воду (1-2 щіпки солі).
  3. Після повторного закипання води в каструлі, зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти) і варимо кіноа протягом 15 хвилин до готовності. За час варіння кіноа потрібно кілька разів акуратно перешкодити, щоб вона рівномірно зварилася.
  4. По завершенню варіння кіноа відразу ж можна подавати до столу в якості гарніру.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як приготувати кіноа в каструлі на гарнір, в подальшому Ви зможете варити кашу з даної крупи, яка дуже корисна і багата багатьма вітамінами, жирами і амінокислотами, особливо якщо Ви не вживаєте м’ясо в їжу, любите дотримуватися дієт і постів. Свої відгуки та корисні поради, як варити кашу кіноа, залишаємо у коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 120 ккал
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь