Скільки і як варити компот з заморожених ягід?

як варити еомпот з заморожених ягід

При нестачі вітамінів у зимовий період їх з легкістю можна поповнити за допомогою корисного домашнього компоту, який можна приготувати з заморожених ягід (заготовлених на зиму або куплених в магазині), тому в даній статті розглянемо, скільки часу і як варити компот з свіжих ягід, щоб зберегти вітаміни.

Скільки варити компот з заморожених ягід

Час варіння компоту повинний бути не тривалим, так як при довгостроковій термічній обробці руйнуються вітаміни і корисні мікроелементи в ягодах:

Скільки часу варити компот з заморожених ягід? Заморожені ягоди в компоті варять у середньому 5-10 хвилин після закипання води в каструлі.

Дізнавшись, скільки хвилин варити компот зі свіжих ягід в каструлі, розглянемо далі послідовність його приготування, що знати, як приготувати його не тільки смачним, але і корисним для нашого організму.

Як варити компот з заморожених ягід

  • Інгредієнти: заморожені ягоди – 0,5 кг, вода – 2,5 л, цукор – 1 стакан.
  • Загальний час приготування: 10 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час смаження: 5 хвилин.
  • Калорійність: 52 калорії (на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: напої. Кількість порцій: 2.

Для варіння компоту взимку можна використовувати будь-які заморожені ягоди (полуницю, суницю, смородину), а також при бажанні можна додавати яблука (як свіжі, так і заморожені) і цитрусові (лимони, апельсини). Розглянемо один з найбільш простих і популярних рецептів, як зварити компот зі свіжих ягід в домашніх умовах:

  1. Готуємо велику каструлю та всі необхідні інгредієнти для компоту: 2-2,5 літра води, 0,5 кг будь-яких заморожених ягід (можна використовувати мікс з різних ягід) і 1-1,5 склянки цукру.
  2. Воду заливаємо в каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння на великому вогні, періодично помішуючи, щоб цукор повністю розчинився і вийшов солодкий сироп.
  3. Після закипання води в каструлі кладемо в окріп заморожені ягоди (розморожувати їх перед цим не потрібно) і після повторного закипання води варимо їх 5-10 хвилин (чим менше варимо, тим більше вітамінів збережеться). Також при бажанні разом із замороженими ягодами можна додати кілька шматочків свіжого лимона або апельсина, а також порізане на дольки свіже яблуко.
  4. Наприкінці варіння відставляємо каструлю з компотом з плити і даємо йому настоятися 15-20 хвилин, після чого його можна вживати.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, скільки і як варити компот з заморожених ягід, Ви зможете цілий рік готувати вдома смачний і корисний напій для себе і своїх близьких, при цьому за вказаною вище рецептом, його можна приготувати всього за кілька хвилин. Свої відгуки та корисні поради, як зварити компот із заморожених ягід в каструлі так, щоб у ньому збереглися вітаміни, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 52 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь