Скільки і як вимочувати баклажани в солоній воді від гіркоти?

Зіткнулися з тим, що баклажани трохи гірчать після готування? Це поширена проблема» синеньких”, від якої можна швидко позбутися, якщо вимочувати баклажани перед готуванням в солоній воді. У цій статті розглянемо, скільки і як вимочувати баклажани, щоб вони не гірчили після термічної обробки.

Скільки вимочувати баклажани за часом?

Найпоширеніший спосіб боротьби з гіркотою “старих” баклажанів, що залежалися – їх вимочування в підсоленій воді, тому почнемо з ознайомлення з оптимальним часом їх вимочування:

Скільки вимочувати баклажани? Баклажани вимочують 30 хвилин в солоній воді, щоб повністю позбутися неприємного присмаку гіркоти після готування.

Дізнавшись, скільки хвилин вимочують баклажани, розглянемо далі необхідні пропорції солі для даної процедури.

Скільки солі додавати в воду при замочуванні?

Сіль для вимочування баклажана розводять в холодній воді, використовуючи такі пропорції:

1 столова ложка солі на 1 літр холодної води.

Співвідношення солі і води можна трохи змінювати, але все ж краще використовувати саме таку пропорцію.

Інструкція, як вимочити баклажани в солоній воді перед приготуванням

Зазвичай вимочують тільки ті що залежалися, більш старі баклажани, так як свіжі і невеликі екземпляри зазвичай не гірчать після готування.

Щоб повністю позбутися від гіркоти, баклажани необхідно обробити в “соляній ванні” в такій послідовності:

  • Баклажани нарізаємо (кружечками або часточками, в залежності від того, в якому вигляді їх далі потрібно буде готувати).
  • Розводимо сіль в холодній воді (пропорція: 1 столова ложка солі на літр води).
  • Нарізані шматочки баклажана поміщаємо в глибоку ємність з солоною водою і притискаємо їх зверху тарілкою, так як вони спливають у воді на поверхню.
  • Вимочуємо овоч 30 хвилин, після чого перекладаємо баклажани на друшляк і промиваємо в проточній холодній воді.
  • Тепер баклажани можна готувати, гірчити в подальшому вони не будуть.

Завдяки такій простій маніпуляції, всього за півгодини можна прибрати всю гіркоту з даного овоча.

Альтернативний спосіб видалення гіркоти

Не менш популярним і можливо, більш простим способом позбавлення від гіркоти в баклажанах є “сухий” спосіб вимочування, а точніше сольова обробка овоча:

  • Миємо баклажани в проточній воді, після чого розрізаємо навпіл (уздовж овоча).
  • М’якоть на зрізі посипаємо сіллю (краще використовувати велику сіль).
  • Ми залишаємо баклажани на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  • Через 20 хвилин, коли баклажани пустять сік, добре промиваємо їх у холодній воді. Ось і все! Баклажани готові до приготування.

Сподіваємося Вам буде корисна інформація, як боротися з гіркотою в баклажанах і як правильно їх замочувати перед смаженням, варінням і гасінням. Свої корисні рекомендації та відгуки, скільки за часом потрібно вимочувати баклажани і як це робити правильно, залишаємо в коментарях під цією статтею і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь