М’ясо курки — низькокалорійний дієтичний продукт. Нижче представлені рецепти з фото приготування фаршированої курки в духовці цілком.
Чарівна курочка
М’ясо виходить неймовірно смачним, не залишить нікого байдужим. Страва чудово підійде для вечері або святкового столу.

Інгредієнти:
- курка — 1 шт.;
- рис — 100 г;
- куряче філе — 600 г;
- сир — 100 г;
- виноград без кісточок — 200 г;
- соєвий соус — 100 мл;
- гірчиця — 1 ч. л.;
- майонез — 1 ст. л.;
- сухий часник — 1 ч. л.;
- приправа для курки — 1 ч. л.;
- хмелі-сунелі — 1 ч. л.;
- сіль — ½ ч. л.;
- суміш перців — ½ ч. л.;
- куркума — 1 ч. л.
Приготування:
- Тушку курки промити, обсушити паперовими серветками.

- Гострим ножем необхідно видалити хребет. У місці, де шкіра розташовується близько до хребта, дуже акуратно надрізати, намагаючись не пошкодити її цілісність.
- Дійшовши до стегнового суглоба з обох сторін, їх треба виламати.
- Потім продовжити далі нарізати м’ясо по хребту.
- Ребра розрізати, а після руками витягнути хребет разом з шиєю.
- Пройти ножем вздовж кістки, акуратно зрізуючи все м’ясо.
- Виламати 2 плечових складу і прибрати грудку.
- Видалити всі дрібні кістки.
- Зачистити стегна до гомілки, після виламати.

- Соєвий соус вилити в глибоку миску. Додати до нього майонез, гірчицю, сухий часник, приправу для курки, хмелі-сунелі, сіль. Все ретельно перемішати.

- Викласти курку в підходящу ємність, залити маринадом і добре його розподілити. Залишити маринуватися на 2 години.

- Курячу грудку дрібно порізати, викласти в глибоку миску.
- Туди ж відправити відварений рис і подрібнений на тертці сир.

- Додати промитий виноград без кісточок.
- З спецій додати 1 ч. л. солі, суміш перців, куркуму, перемішати масу.

- Курку дістати з маринаду. Використовуючи нитку з голкою, зашити горловину, щоб начинка не випадала.
- Наповнити підготовленою сумішшю курку.
- Після дуже акуратно зашити отвір, через яке начинялась птах.

- Ніжки зв’язати силіконовим канатиком або ниткою.

- Фаршировану курку цілком за рецептом з фото відправити у форму для запікання і в духовку, попередньо розігрівши її до 190 градусів. Готувати 60 хвилин.
- Через зазначений час злити виділилася рідина, дати страві трохи охолонути.

- Після видалити всі ниточки і розв’язати ніжки.
Акуратно перекласти курку на плоске блюдо. Прикрасити свіжими листям салату або іншими овочами за смаком. Поверх зробити красиву сіточку з майонезу за допомогою кондитерського мішка.

З яблуками і лимоном
Гаряче блюдо виходить оригінальним, дуже смачним і красивим. Яблука і лимон чудово доповнюють один одного, роблячи м’ясо більш соковитим.

Інгредієнти:
- курка — 1 тушка;
- яблука — 3 шт.;
- лимон — 1 шт.;
- картопля — 1 кг;
- чорний перець мелений, сіль за смаком;
- оливкова олія — 15 мл;
- майонез, спеції за смаком.

Приготування:
- У курки відрізати краю крилець, так як в процесі смаження вони сильно підгорають.
- Зрізати попку і зайвий жир.
- Натерти тушку спеціями, перцем і сіллю зовні і зсередини.

- Змастити всю поверхню курки майонезом.
- Загорнути у харчову плівку і прибрати на 2-3 години для маринування.
- У яблук видалити серцевину. Розрізати фрукти на часточки.
- Лимон розділити на 4 частини.
- Картопля ретельно промити з використанням щітки. Очищати його не потрібно. Нарізати часточками. Викласти в глибоку миску і посолити. Полити невеликою кількістю оливкової олії.
- Курку звільнити від плівки. Всередину викласти часточку лимона. Потім кілька яблук. Знову лимон і фруктові скибочки. По одній часточці яблук можна відправити під шкірку.

- Перекласти тушку в деко. З решти лимона вичавити сік з яблука. Полити їх додатково маслом. Покласти фрукти поруч з куркою зовні.

- Потім розкласти часточки картоплі і полити їх залишками лимонного соку.
- Випікати півгодини під фольгою і 30 хвилин без неї при температурі 190 градусів.

Запечену в духовці фаршировану курку по представленому рецептом з фото викласти на плоске блюдо. Прикрасити свіжими овочами та зеленню.

З картоплею та грибами
Приємно на столі побачити фаршировану курку. Її можна використовувати в якості святкової страви або для сімейної вечері. Для начинки використовуються картоплю і гриби, завдяки чому птах виходить більш ситної.

Інгредієнти:
- курка — 1 шт.;
- картопля — 400 г;
- печериці — 250 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- масло рослинне — 30 мл;
- сіль, перець, приправа для курки, за смаком;
- сметана — 2 ст. л.;
- майонез — 2 ст. л.;
- часник — 3 часточки.
Приготування:
- Птицю попередньо підготувати, а після натерти меленим перцем зовні і зсередини. Прибрати в сторону.

- Очистити картоплю, цибулю. Після нашаткувати середніми кубиками.
- Гриби промити, нарізати невеликими скибочками.

- На сковороду з олією викласти картоплю, трохи посолити і поперчити. Обсмажувати до золотистої скоринки. Після приготування відправити в глибоку миску.

- На цю ж сковороду викласти цибулю, готувати до прозорості.
- Додати гриби і продовжувати пасерувати протягом 5 хвилин.
- Отриману засмажку з’єднати з картоплею.

- Курку викласти у форму для запікання. Заповнити тушку начинкою.
- Зашити курочку, використовуючи нитки і голку.

- Фарширована курка цілком за рецептом з фото запікається в духовці при 180 градусах протягом 60-90 хвилин. За цей час птицю необхідно один раз перевернути і 2 рази змастити сумішшю сметани з майонезом і пропущеним через прес часником.
У результаті виходить смачна і ароматна курочка, покрита апетитною хрусткою скоринкою.

З рисом і чорносливом
Рис з чорносливом чудово доповнюють запечене куряче м’ясо. Оригінальний спосіб приготування дозволяє отримати соковите, смачне і ароматне блюдо. Допоможе в цьому детальний рецепт з фото фаршированої курки в духовці.

Інгредієнти:
- курка — 1 тушка;
- рис — 100 г;
- чорнослив — 100 г;
- морква — 1 шт.;
- приправа для курки, чорний мелений перець, сіль за смаком;
- часник — 2 зубчики;
- майонез — 2 ст. л.;
- вода — 200 мл

Приготування:
- У глибокій мисці змішати сіль за смаком, мелений перець і приправу для курки. Додати майонез, перемішати.
- Часник подрібнити на дрібній тертці і додати його в маринад.
- Тушку птиці промити, обсушити паперовими серветками. Викласти на обробну дошку і добре натерти одержаним складом зовні і зсередини. Помістити в глибоку миску і відставити убік.

- Чорнослив залити крутим окропом.
- Каструлю з водою поставити на плиту, трохи посолити. Після закипання висипати рис. Відварити до напівготовності 7-8 хвилин, не забуваючи час від часу перемішувати. Через зазначений час процідити рис через сито і промити в холодній воді. Дочекатися стікання зайвої рідини.
- Моркву очистити і натерти великою соломкою.

- Зварену крупу перекласти в окрему ємність. Додати чорнослив і моркву, перемішати.
- Замариновану перевернути курку попкою вгору. Начинити її отриманою сумішшю.

- Викласти птицю в рукав для запікання, щільно зав’язавши з 2-х сторін. Налити трохи води в деко. Поставити в духовку, розігріту до 200 градусів, готувати протягом 40-50 хвилин.

- Через зазначений час дістати тушку і акуратно розрізати кухонними ножицями плівку, злегка відсунувши. Знову поставити в духовку на 10-15 хвилин для отримання гарної скоринки.
Викласти на красиву тарілку. Заздалегідь можна розрізати птицю. Блюдо виходить дуже смачним, оригінальним і ситним.

З овочами
Багато люблять запечену курку з апетитною і хрусткою скоринкою. За представленим рецептом з фото можна приготувати фаршировану курку цілком у духовці. В якості начинки добре використовувати овочі.

Інгредієнти:
- курка — 1 тушка;
- сир — 250 г;
- часник — 4 зубчики;
- суміш заморожених овочів — 300 г;
- вершкове масло — 50 г;
- сіль, перець і коріандр за смаком.

Приготування:
- На суху розігріту сковороду викласти суміш овочів. На середньому вогні випарити всю зайву воду. Після перекласти їх в глибоку тарілку для швидкого охолодження.
- Сир нарізати невеликими кубиками.

- Курку промити, обсушити серветками. Натерти зовні і зсередини сіллю, перцем і коріандром.
- Вершкове масло нарізати невеликими шматочками.
- Часточки часнику розділити на скибочки.
- Під шкіру птиці викласти підготовлені компоненти. Таким чином можна домогтися отримання красивої, смачної і ароматної скоринки.

- Овочі посолити, поперчити. Додати до них сир, перемішати.

- Всередину курки добре утрамбувати начинку.
- Використовуючи голку і нитку, зашити тушку, щоб вміст під час запікання не випало.
- Духовку сильно розжарити. Викласти на деко, поставити в піч на 30 хвилин. Після зменшити температуру до 180-190 градусів і продовжити готувати ще 30-40 хвилин.

Викласти фаршировану птицю на тарілку. Обов’язково видалити нитки. Курка виходить з дуже красивою, хрусткою і ароматною шкіркою. Обов’язково спробуйте приготувати!

З гречаною кашею
Фарширована курка цілком з гречаною кашею в духовці за представленим рецептом з фото виходить дуже ніжною, з хрусткою скоринкою. Готується легко, просто і, що важливо, швидко.

Інгредієнти:
- курка — 1,5 кг;
- гречана крупа — 500 г;
- сметана — 5 ст. л.;
- сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:
- Крупу перебрати, промити. Викласти в підходящу каструлю, залити холодною водою на 1,5 см вище рівня гречки. Трохи посолити, перемішати. З моменту закипання варити на максимальному вогні. Як тільки вода випарується до рівня крупи, перемішати.
- Закрити кришкою, зменшити температуру до мінімуму. Через 10 хвилин гречана каша буде повністю готова. Викласти її на тарілку і полити невеликим шматочком вершкового масла, остудити.


- Курку промити, обсушити серветками. Натерти сіллю, перцем і сметаною зовні і зсередини.

- Начинити щільно гречаною кашею.
- Скріпити шкірку зубочистками або зашити нитками.

- У форму для запікання налити 200 мл води. Викласти шкірку спинкою вниз. Накрити фольгою.
- Поставити в розігріту духовку, готувати при 200 градусах протягом 45 хвилин.
- Зняти фольгу, продовжити запікати до рум’яної скоринки протягом 10-15 хвилин.

- Викласти на тарілку, прибрати зубочистки або нитки. Для посилення смаку птицю з гречаною кашею можна подати зі свіжими або консервованими овочами.


Існує величезна кількість рецептів з фото приготування фаршированої курки в духовці. Використання різноманітних начинок дозволяє робити блюдо не тільки на свято, але і урізноманітнювати свій щоденний раціон.