Смачна фарширована курка в духовці цілою

Фарширована курка в духовц
Час приготування: 1 год 30 хв

М’ясо курки — низькокалорійний дієтичний продукт. Нижче представлені рецепти з фото приготування фаршированої курки в духовці цілком.

Чарівна курочка

М’ясо виходить неймовірно смачним, не залишить нікого байдужим. Страва чудово підійде для вечері або святкового столу.

Інгредієнти:

  • курка — 1 шт.;
  • рис — 100 г;
  • куряче філе — 600 г;
  • сир — 100 г;
  • виноград без кісточок — 200 г;
  • соєвий соус — 100 мл;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • сухий часник — 1 ч. л.;
  • приправа для курки — 1 ч. л.;
  • хмелі-сунелі — 1 ч. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • суміш перців — ½ ч. л.;
  • куркума — 1 ч. л.

Приготування:

  • Тушку курки промити, обсушити паперовими серветками.

  • Гострим ножем необхідно видалити хребет. У місці, де шкіра розташовується близько до хребта, дуже акуратно надрізати, намагаючись не пошкодити її цілісність.
  • Дійшовши до стегнового суглоба з обох сторін, їх треба виламати.
  • Потім продовжити далі нарізати м’ясо по хребту.
  • Ребра розрізати, а після руками витягнути хребет разом з шиєю.
  • Пройти ножем вздовж кістки, акуратно зрізуючи все м’ясо.
  • Виламати 2 плечових складу і прибрати грудку.
  • Видалити всі дрібні кістки.
  • Зачистити стегна до гомілки, після виламати.

  • Соєвий соус вилити в глибоку миску. Додати до нього майонез, гірчицю, сухий часник, приправу для курки, хмелі-сунелі, сіль. Все ретельно перемішати.

  • Викласти курку в підходящу ємність, залити маринадом і добре його розподілити. Залишити маринуватися на 2 години.

  • Курячу грудку дрібно порізати, викласти в глибоку миску.
  • Туди ж відправити відварений рис і подрібнений на тертці сир.

  • Додати промитий виноград без кісточок.
  • З спецій додати 1 ч. л. солі, суміш перців, куркуму, перемішати масу.

  • Курку дістати з маринаду. Використовуючи нитку з голкою, зашити горловину, щоб начинка не випадала.
  • Наповнити підготовленою сумішшю курку.
  • Після дуже акуратно зашити отвір, через яке начинялась птах.

  • Ніжки зв’язати силіконовим канатиком або ниткою.

  • Фаршировану курку цілком за рецептом з фото відправити у форму для запікання і в духовку, попередньо розігрівши її до 190 градусів. Готувати 60 хвилин.
  • Через зазначений час злити виділилася рідина, дати страві трохи охолонути.

  • Після видалити всі ниточки і розв’язати ніжки.

Акуратно перекласти курку на плоске блюдо. Прикрасити свіжими листям салату або іншими овочами за смаком. Поверх зробити красиву сіточку з майонезу за допомогою кондитерського мішка.

З яблуками і лимоном

Гаряче блюдо виходить оригінальним, дуже смачним і красивим. Яблука і лимон чудово доповнюють один одного, роблячи м’ясо більш соковитим.

Інгредієнти:

  • курка — 1 тушка;
  • яблука — 3 шт.;
  • лимон — 1 шт.;
  • картопля — 1 кг;
  • чорний перець мелений, сіль за смаком;
  • оливкова олія — 15 мл;
  • майонез, спеції за смаком.

Приготування:

  • У курки відрізати краю крилець, так як в процесі смаження вони сильно підгорають.
  • Зрізати попку і зайвий жир.
  • Натерти тушку спеціями, перцем і сіллю зовні і зсередини.

  • Змастити всю поверхню курки майонезом.
  • Загорнути у харчову плівку і прибрати на 2-3 години для маринування.
  • У яблук видалити серцевину. Розрізати фрукти на часточки.
  • Лимон розділити на 4 частини.
  • Картопля ретельно промити з використанням щітки. Очищати його не потрібно. Нарізати часточками. Викласти в глибоку миску і посолити. Полити невеликою кількістю оливкової олії.
  • Курку звільнити від плівки. Всередину викласти часточку лимона. Потім кілька яблук. Знову лимон і фруктові скибочки. По одній часточці яблук можна відправити під шкірку.

  • Перекласти тушку в деко. З решти лимона вичавити сік з яблука. Полити їх додатково маслом. Покласти фрукти поруч з куркою зовні.

  • Потім розкласти часточки картоплі і полити їх залишками лимонного соку.
  • Випікати півгодини під фольгою і 30 хвилин без неї при температурі 190 градусів.

Запечену в духовці фаршировану курку по представленому рецептом з фото викласти на плоске блюдо. Прикрасити свіжими овочами та зеленню.

З картоплею та грибами

Приємно на столі побачити фаршировану курку. Її можна використовувати в якості святкової страви або для сімейної вечері. Для начинки використовуються картоплю і гриби, завдяки чому птах виходить більш ситної.

Інгредієнти:

  • курка — 1 шт.;
  • картопля — 400 г;
  • печериці — 250 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • масло рослинне — 30 мл;
  • сіль, перець, приправа для курки, за смаком;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • часник — 3 часточки.

Приготування:

  • Птицю попередньо підготувати, а після натерти меленим перцем зовні і зсередини. Прибрати в сторону.

  • Очистити картоплю, цибулю. Після нашаткувати середніми кубиками.
  • Гриби промити, нарізати невеликими скибочками.

  • На сковороду з олією викласти картоплю, трохи посолити і поперчити. Обсмажувати до золотистої скоринки. Після приготування відправити в глибоку миску.

  • На цю ж сковороду викласти цибулю, готувати до прозорості.
  • Додати гриби і продовжувати пасерувати протягом 5 хвилин.
  • Отриману засмажку з’єднати з картоплею.

  • Курку викласти у форму для запікання. Заповнити тушку начинкою.
  • Зашити курочку, використовуючи нитки і голку.

  • Фарширована курка цілком за рецептом з фото запікається в духовці при 180 градусах протягом 60-90 хвилин. За цей час птицю необхідно один раз перевернути і 2 рази змастити сумішшю сметани з майонезом і пропущеним через прес часником.

У результаті виходить смачна і ароматна курочка, покрита апетитною хрусткою скоринкою.

З рисом і чорносливом

Рис з чорносливом чудово доповнюють запечене куряче м’ясо. Оригінальний спосіб приготування дозволяє отримати соковите, смачне і ароматне блюдо. Допоможе в цьому детальний рецепт з фото фаршированої курки в духовці.

Інгредієнти:

  • курка — 1 тушка;
  • рис — 100 г;
  • чорнослив — 100 г;
  • морква — 1 шт.;
  • приправа для курки, чорний мелений перець, сіль за смаком;
  • часник — 2 зубчики;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • вода — 200 мл

Приготування:

  • У глибокій мисці змішати сіль за смаком, мелений перець і приправу для курки. Додати майонез, перемішати.
  • Часник подрібнити на дрібній тертці і додати його в маринад.
  • Тушку птиці промити, обсушити паперовими серветками. Викласти на обробну дошку і добре натерти одержаним складом зовні і зсередини. Помістити в глибоку миску і відставити убік.

  • Чорнослив залити крутим окропом.
  • Каструлю з водою поставити на плиту, трохи посолити. Після закипання висипати рис. Відварити до напівготовності 7-8 хвилин, не забуваючи час від часу перемішувати. Через зазначений час процідити рис через сито і промити в холодній воді. Дочекатися стікання зайвої рідини.
  • Моркву очистити і натерти великою соломкою.

  • Зварену крупу перекласти в окрему ємність. Додати чорнослив і моркву, перемішати.
  • Замариновану перевернути курку попкою вгору. Начинити її отриманою сумішшю.

  • Викласти птицю в рукав для запікання, щільно зав’язавши з 2-х сторін. Налити трохи води в деко. Поставити в духовку, розігріту до 200 градусів, готувати протягом 40-50 хвилин.

  • Через зазначений час дістати тушку і акуратно розрізати кухонними ножицями плівку, злегка відсунувши. Знову поставити в духовку на 10-15 хвилин для отримання гарної скоринки.

Викласти на красиву тарілку. Заздалегідь можна розрізати птицю. Блюдо виходить дуже смачним, оригінальним і ситним.

З овочами

Багато люблять запечену курку з апетитною і хрусткою скоринкою. За представленим рецептом з фото можна приготувати фаршировану курку цілком у духовці. В якості начинки добре використовувати овочі.

Інгредієнти:

  • курка — 1 тушка;
  • сир — 250 г;
  • часник — 4 зубчики;
  • суміш заморожених овочів — 300 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • сіль, перець і коріандр за смаком.

Приготування:

  • На суху розігріту сковороду викласти суміш овочів. На середньому вогні випарити всю зайву воду. Після перекласти їх в глибоку тарілку для швидкого охолодження.
  • Сир нарізати невеликими кубиками.

  • Курку промити, обсушити серветками. Натерти зовні і зсередини сіллю, перцем і коріандром.
  • Вершкове масло нарізати невеликими шматочками.
  • Часточки часнику розділити на скибочки.
  • Під шкіру птиці викласти підготовлені компоненти. Таким чином можна домогтися отримання красивої, смачної і ароматної скоринки.

  • Овочі посолити, поперчити. Додати до них сир, перемішати.

  • Всередину курки добре утрамбувати начинку.
  • Використовуючи голку і нитку, зашити тушку, щоб вміст під час запікання не випало.
  • Духовку сильно розжарити. Викласти на деко, поставити в піч на 30 хвилин. Після зменшити температуру до 180-190 градусів і продовжити готувати ще 30-40 хвилин.

Викласти фаршировану птицю на тарілку. Обов’язково видалити нитки. Курка виходить з дуже красивою, хрусткою і ароматною шкіркою. Обов’язково спробуйте приготувати!

З гречаною кашею

Фарширована курка цілком з гречаною кашею в духовці за представленим рецептом з фото виходить дуже ніжною, з хрусткою скоринкою. Готується легко, просто і, що важливо, швидко.

Інгредієнти:

  • курка — 1,5 кг;
  • гречана крупа — 500 г;
  • сметана — 5 ст. л.;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Крупу перебрати, промити. Викласти в підходящу каструлю, залити холодною водою на 1,5 см вище рівня гречки. Трохи посолити, перемішати. З моменту закипання варити на максимальному вогні. Як тільки вода випарується до рівня крупи, перемішати.
  • Закрити кришкою, зменшити температуру до мінімуму. Через 10 хвилин гречана каша буде повністю готова. Викласти її на тарілку і полити невеликим шматочком вершкового масла, остудити.

  • Курку промити, обсушити серветками. Натерти сіллю, перцем і сметаною зовні і зсередини.

  • Начинити щільно гречаною кашею.
  • Скріпити шкірку зубочистками або зашити нитками.

  • У форму для запікання налити 200 мл води. Викласти шкірку спинкою вниз. Накрити фольгою.
  • Поставити в розігріту духовку, готувати при 200 градусах протягом 45 хвилин.
  • Зняти фольгу, продовжити запікати до рум’яної скоринки протягом 10-15 хвилин.

  • Викласти на тарілку, прибрати зубочистки або нитки. Для посилення смаку птицю з гречаною кашею можна подати зі свіжими або консервованими овочами.

Існує величезна кількість рецептів з фото приготування фаршированої курки в духовці. Використання різноманітних начинок дозволяє робити блюдо не тільки на свято, але і урізноманітнювати свій щоденний раціон.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь