Рецепти запікання курки в духовці
Для курки в духовці підійде будь-який жароміцний посуд: деко, сковорода, форма для запікання, глиняний горщик. Її можна готувати і цілком, і шматочками, і у вигляді філе, і з кісточками. Відразу з гарніром або саму по собі. Підбирай відповідній нагоді рецепт з фото і пішли, чи що, готувати?
Як приготувати курку в духовці дуже смачно
Простіше і, як не дивно, швидше за все, запікати курку в духовці цілою. Тому що менше метушні з обробкою м’яса, його нарізкою і складанням поєднань з овочами. Взяв цілу тушку, натер спеціями і сіллю, засунув в духовочну шафу, а через годину-дві вийняв готову страву. Причому, смачне настільки, що тут же вишикується черга з бажаючих всістися за обідній стіл.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах курки в духовці:
- Куряче філе;
- Твердий сир;
- Цибуля ріпчаста;
- Курка;
- Картопля.
Для приготування такої курки є цілий розсип рецептів. У них застосовуються різні продукти, спеції, маринади, соуси, начинки – вибирай не хочу. Навіть обмеживши пошук певними інгредієнтами, то і тоді назбираються рецепти курки в духовці у значній кількості. До речі, на нашому сайті це можна зробити без проблем – обмежити пошук потрібних рецептів по його складовим, а не тільки за часом або способом готування.
Другий за меншою витратностю – це куряче філе в духовці, запечене різними способами, з гарніром, соусом або без. Ідеальні для цього саме грудки, які в ряді випадків навіть різати на шматочки не потрібно. Дуже смачними вони виходять під сирною скоринкою або в вершковому соусі. Дві грудки красиво поміщаються в стандартну квадратну форму для запікання, металеву, керамічну, скляну. Подавати блюдо можна в ній же, а вже потім розбирати по тарілках.
П’ять найбільш низькокалорійних рецептів курки в духовці:
- Курячі шлуночки під сирною шапкою.
- Фаршировані кабачки в духовці кільцями з сиром і куркою.
- Класичний жульєн з куркою і грибами.
- Сирний суп з куркою і сухариками.
- Куряча грудка з ананасами і сиром в духовці.
Дуже швидко запікається курка, нарізана на шматочки або розібрана на більш дрібні частини: гомілки, крильця, ніжки, стегенця. Її можна змішувати з овочевим асорті: картоплею, морквою, цибулею, перцем, баклажанами, кабачками, помідорами. Навіть без всякого соусу таке блюдо в готовому вигляді симпатично виглядає, особливо якщо на продуктах є золотава скоринка.
Порада: щоб курка в духовці не підгоріла і не підсохла, за 10-20 хвилин до закінчення готування накрий її листом фольги.