Садова суниця також підходить для приготування смачного варення. Чим більш стиглими будуть ягоди, з яких воно готується, тим більше аромату воно збереже в процесі заготівлі. Желюючий цукор надає заготівлі консистенцію джему.
Інгредієнти
Порції: –+
- Суниця 400 гр.
- Цукор желюючий 400 гр.
Кроки
- Стиглі і свіжі ягоди перебираємо, видаляємо хвостики і листочки, промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
- Суницю пересипаємо в каструлю і додаємо до неї желюючий цукор. Потрібно обережно струсити ємність з ягодами, щоб він рівномірно розподілився по поверхні суниці. Ми залишаємо ягоди на 5 хвилин, щоб вони пустили сік.
- Банки для заготовок промиваємо і стерилізуємо. Можна поставити їх на 5 хвилин в мікрохвильовку і обробити при найвищій потужності.
- Ставимо каструлю з ягідною масою на вогонь і готуємо 5 хвилин, помішуючи, щоб желюючий цукор почав розчинятися. Після закипання можна потримати масу на вогні ще пару хвилин і зняти з плити.
- Варення розлити по підготовлених банках, укрити покривалом і залишити перевернутими догори дном до повного охолодження.
Взимку такі заготовки краще зберігати в прохолодному місці або холодильнику, оскільки ягоди проходять мінімальну термічну обробку.