Нарізана груша перекладається в каструлю, засипається цукром і залишається так на 3-4 години. Потім все вариться по 5 хвилин в 3-4 підходи. Далі груша відкидається на друшляк, після чого цукати відправляються в електросушарку на 5-7 годин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Цукрова пудра 30 гр.
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо груші під проточною водою, обсушуємо на рушник і видаляємо у них серцевину. Далі нарізаємо все довільними шматочками і перекладаємо в емальований посуд. Важливо, щоб ємність була з матеріалу, який не піддається окисленню.
- Нарізані груші засипаємо цукровим піском і залишаємо їх так мінімум на 3-4 години або на ніч, щоб шматочки пустили сік, в якому і будуть варитися цукати.
- Через необхідний час відправляємо каструлю з грушами на маленький вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, і варимо все протягом 5 хвилин. Далі знімаємо з вогню і даємо настоятися 3-4 години. Повторюємо цей крок ще 3-4 рази.
- Після останнього разу даємо шматочкам груші охолонути, після чого відкидаємо їх через друшляк і залишаємо приблизно на годину, поки сироп повністю не стече. Далі перекладаємо скибочки в електросушарку і сушимо все протягом 5-7 годин при +70 С.
- Щоб цукати рівномірно просушити, перевертаємо їх і міняємо місцями.
Готові ласощі присипаємо цукровою пудрою і перекладаємо на зберігання в скляні банки, які щільно закриваємо поліетиленовими кришками. Цукати з груші подаємо до столу разом з гарячим чаєм або використовуємо в якості начинки у випічці. Приємного апетиту!