Вишуканий, насичений, пікантний, з легким ароматом лайма, тому ям підкорить будь-якого гурмана. Варити його в домашніх умовах не дуже складно, а морепродукти можна вибрати будь-які на свій смак, наприклад, кальмари та креветки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Креветки свіжі 200 гр.
- Кальмари 200 гр.
- Черрі 100 гр.
- Молоко кокосове 300 мл.
- Лемонграсс 10 гр.
- Галангал 10 гр.
- Листя кафір-лайма 3 шт.
- Бульйон курячий 200 мл.
- Паста креветкова 2 ст. л.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Масло вершкове 30
- Сіль за смаком
Кроки
- Тушку кальмара очистіть від плівки та хітинової пластини, наріжте смужками. Креветки очистіть та видаліть кишкову вену.
- Лемонграсс, зелену цибулю і помідори черрі наріжте.
- У сковороді вок розігрійте вершкове масло, додайте листя лайма, лемонграс та корінь галангалу. Смажте протягом 5-7 хвилин.
- Потім викладіть в сковороду креветки і кальмари, смажте 3-4 хвилини.
- Після цього викладіть помідори та зелену цибулю, посоліть і продовжуйте тушкувати 10 хвилин.
- У каструлі змішайте курячий бульйон, кокосове молоко та креветкову пасту. Доведіть вміст каструлі до кипіння.
- Викладіть вміст сковороди в каструлю, перемішайте і тому ям з кальмаром готовий.
Подавайте суп у гарячому вигляді.