Рецепт супу з готової пасти «Том ям»

Том ям класичний тайський суп. Дослівно назва перекладається як кип’ячений гострий тайський салат. Ця страва зі складним балансом кислоти, гостроти та солодощі, готується вона досить швидко і просто.

Інгредієнти
Порції: +9
  • Том ям 6 ч. л.
  • Пагони пальми або бамбука 6 шт.
  • Гриби солом’яні 10 шт.
  • Соус рибний  за смаком
  • Сік лайма  за смаком
  • Цукор-пісок  за смаком
  • Вода 1.5 л.
  • Кінза  за смаком
  • Лемонграс 3 шт.
  • Корінь галангала 1 шт.
  • Перець гострий 1 шт.
  • Молоко кокосове  за смаком
  • Листя лайма 5 шт.
  • Мідії  за смаком
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Суп готується швидко, тому все має бути під рукою.
  • У каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте том ям, нарізані лемонграс, корінь галангалу та листя лайма. Перемішуйте бульйон до повного розчинення пасти том ям.
  • Далі наріжте часточками гриби і додайте в бульйон, варіть 1 хвилину. Потім викладіть пагони пальми або бамбука.
  • Спробуйте бульйон і скоригуйте його смак цукром та рибним соусом, додайте гострий перець.
  • Наступним кроком додайте морепродукти, продовжуйте варити суп до їхньої готовності.
  • Далі додайте сік лайма і кокосове молоко.
  • Додайте подрібнену кинзу і тому ям готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь