Покроковий рецепт приготування супу том ям на рибному бульйоні

Том ям – це швидкий суп з сильним пряним смаком і вираженою гостротою. Також він відомий тим, що в ньому гармонійно поєднуються п’ять основних смаків: солодкий, кислий, гіркий, пряний і солоний.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Креветки необхідно повністю розморозити і очистити.
  • Лемонграсс відбийте кухонним молотком, цибулю і часник дрібно наріжте, капелюшки гливи порвіть руками, галангал наріжте тонкими пластинками, перець чилі очистіть від насіння і наріжте кільцями.
  • Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю, перець чилі та часник протягом 3-4 хвилин. Після цього подрібніть обсмажені овочі блендером до стану пюре.
  • Креветки відваріть до готовності і зробіть надрізи вздовж спинки.
  • У каструлю влийте рибний бульйон, підігрійте його, викладіть гостру цибульно-часникову масу, лемонграс, листя лайма, галангал і варіть, поки не з’являться пряно-лимонні запахи.
  • Далі додайте рибний соус та гриби, варіть 5 хвилин. Після цього вичавіть сік з лайма.
  • В кінці додайте креветки, проваріть том ям ще пару хвилин, додайте рубану зелень і можна подавати страву на стіл.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь