Якщо ви любитель більш кисленького смаку, цей рецепт для вас. Солодка полуниця в поєднанні з килою журавлиною, залита солодким сиропом, дає просто феєрверк смаку. Солодкий, ароматний, з легкою кислинкою – такий компот нікого не залишить байдужим. До того ж він неймовірно корисний.
У сезон полуниці журавлину можна знайти тільки заморожену, але це не позначиться на смаку або корисних властивостях компоту якось погано. Ягода також наповнена вітамінами і має свій, ні з чим незрівняний аромат. Із зазначеного числа продуктів вийде 2 літри компоту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 300 гр.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Журавлина 100 гр.
- Вода 1.6 л.
Кроки
- Переберіть полуницю. Вам потрібно видалити сміття, прибрати пошкоджені ягоди і відірвати плодоніжки.
- Потім викладіть полуницю в друшляк і помістіть його в каструлю з холодною водою так, щоб ягоди повністю опинилися в водичці. Акуратно перемішайте і залиште на 2 хвилинки.
- Витягніть друшляк з води і залиште, щоб зайва рідина скла.
- Промийте і переберіть журавлину – вам також потрібно відсіяти пошкоджені ягоди.
- У заздалегідь підготовлену простерилізовану банку викладіть ягоди.
- У каструлю налийте воду, додайте цукор і відправте на плиту. Коли вода закипить, помішуючи, готуйте ще пару хвилин до повного розчинення цукру.
- Залийте ягоди сиропом, що вийшов і накрийте банку кришкою.
- Широку каструлю наповніть водою. На дно викладіть бавовняну тканину і поставте банку з компотом. Надішліть конструкцію на вогонь. Коли вода закипить, стерилізують ще 20 хвилинок.
- Акуратно дістаньте банку і поставте на кришку. Укутайте теплою ковдрою і залиште, щоб баночка повністю охолола. Потім можете відправляти на зберігання.