Радію, як дитина, коли бачу чоловіка, що наминає моє куховарство за обидві щоки. Адже догодити йому ой як складно. Довгий час він працював в одному дуже хорошому закладі і за всі кухонні справи відповідає сам. Але ось тільки соковиті реберця з картоплею по маминому рецептом просить у мене.
Вони і справді виходять бездоганними: м’які, в міру пряні, запашисті. А досягається такий ефект звичайної скляною банкою. Завдяки тому, що м’ясо з цибулею досить щільно прилягають один до одного, все запікається дуже делікатно. Кожне реберце як би обволікається постійно циркулюючим гарячим повітрям, що робить блюдо по-особливому соковитим.
З чим подавати реберця
Конкретно ці реберця я люблю без добавок. Але коли за столом збирається компанія, пропоную гостям на вибір соус барбекю або сметанно-гірчичну заправку. Перший варіант робить блюдо солодше, другий-пікантніше. Для любителів гостріше ставлю на стіл соус чилі.
- Свинячі ребра 800 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Приправа для м’яса за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Картопля 5 шт.
- Масло вершкове 30 гр.
- Для початку руками перемішайте цибулю, щоб з неї вийшов весь сік. Відкладіть її в сторону.
- Ребра очистіть від зайвих прожилок і плівок. Наріжте на порційні шматки.
- До цибулі додайте м’ясо, сіль, перець і свої улюблені спеції до м’яса. Ретельно перемішайте.
- Підготуйте літрову банку і вкладіть в неї вміст миски. Намагайтеся робити це максимально щільно, утрамбовуючи реберця вертикально.
- Зробіть на банку кришку з фольги. Потім очистіть і помийте картоплю.
- Розріжте навпіл і посоліть за смаком. На одну половинку викладіть шматочок масла, прикриваючи другий. Загорніть кожну в фольгу.
- Визначте банку з реберцями в жаростійку посудину. Поряд покладіть картоплю. Поставте блюдо в холодну духовку.
- Випікайте 70 хвилин при 180 градусах.
- Після закінчення часу вимкніть духовку, але відразу не відкривайте (щоб не лопнуло скло). Зачекайте ще 10 хвилин.
- Страва готова! Звільніть картоплю від фольги і акуратно викладіть на тарілку до реберець, прикрасьте зеленню.
А тепер я вам розповім, як приготувати домашній соус чилі. Це дуже приємна, в міру гостра аджика, що підійде до будь-якого м’яса. Отже, на дрібній тертці натріть 50 г червоного перцю, 3 зубчики часнику, додайте 1 ч.л. цукру, трохи солі, перцю і третину чайної ложки оцту. Для свіжості не завадить трохи кропу.