Свинячі реберця до новорічного столу

Свинячі реберця до новорічного столу

Свинячі реберця більш доступні за ціною і з них можна приготувати багато страв для новорічного столу. Пропонуємо дуже простий рецепт соковитих свинячих реберець з карамельною скоринкою, які обов’язково оцінять всі присутні.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Свинячі ребра нарізаємо шматочками і перекладаємо в глибоку миску.
  • За допомогою дрібній тертці зчищаємо з апельсина цедру, з половинки фрукта вичавлюємо сік.
  • З’єднуємо сік і цедру в загальній мисочці, додаємо олію, бальзамічний оцет, мед, соєвий соус, всипаємо паприку і чорний перець, а також пластівці чилі і трохи солі. Все добре перемішуємо.
  • Підготовленим маринадом заливаємо реберця, перемішуємо і залишаємо на годину або на ніч.
  • В цей час очищений корінь імбиру і зубчики часнику подрібнюємо, додаємо до реберець, перемішуємо.
  • На дно форми укладаємо гілочки розмарину, зверху викладаємо реберця, заливаємо маринадом, накриваємо фольгою і прибираємо в духовку на 40 хвилин (температура 190°С).
  • Потім фольгу прибираємо і запікаємо реберця ще 30-40 хвилин.

В процесі запікання реберця бажано перевертати, щоб вони вкрилися хрусткою карамельною скоринкою з усіх боків.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь