Як ви дивитеся на те, щоб спробувати звичні страви в новому виконанні? Зовсім недавно мені в гостях запропонували смажений горох. Перед очима відразу спливли спогади з дитячого садка, коли це блюдо мені, м’яко кажучи, не подобалося.
Але відмовлятися було як мінімум негарно, і я вирішила спробувати. Буває ж таке, що нелюбимі в дитинстві страви починають подобатися. Того вечора я з’їла всю тарілку і попросила побільше добавки, тому що смажений горох виявився не просто смачним. Це тепер мій улюблений гарнір!
- Горох сухий 200 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Гарненько промийте горох, залийте його водою і залиште на ніч набухати.
- Злийте залишки води і ще раз промийте горох. Викладіть його на розігріту з рослинною олією сковороду. Періодично помішуючи, обсмажуйте горох до золотистого без кришки.
- Готову страву посоліть за смаком і додайте улюблені спеції.
Використовуйте різні спеції для приготування смаженого гороху. Блюдо порадує вас гамою запахів і смаків. Гарнір з гороху можна подавати і з овочами, і з рибою, і з м’ясом. А які ви готуєте страви з гороху?