Сметана з кефіру

Сметана з кефіру

Помічали, що сметана в магазині стає все гірше і гірше? Пощастило тим, у кого є можливість купувати домашній продукт. А я нарешті згадала рецепт моєї бабусі, яка готувала сметану в домашніх умовах. Вже кілька років роблю тільки так.

Вам знадобиться всього 2 інгредієнта і 5 хвилин часу. Для приготування домашньої сметани виберіть найкращий кефір. Це основний продукт, який і вплине на смак сметани. Замість марлі можна використовувати бавовняну тканину. Простежте за тим, щоб тканина була чистою і не мала сторонніх запахів.

Інгредієнти
Порції: +6
  • Кефір 1 л.
  • Сіль 60 гр.
Кроки
5 хвДрук
  • Відріжте шматок чистої марлі і складіть його вчетверо. Покладіть марлю на дно друшляка.
  • У каструлю насипте сіль, а зверху встановіть друшляк так, щоб його дно не торкалося каструлі.
  • Вилийте в друшляк кефір і залиште на ніч. За цей час сіль «витягне» з кефіру всю сироватку, залишивши в ньому чисту сметану.

Найкраще готувати сметану з кефіру ввечері. Тоді вже до сніданку вона буде готова, і ви зможете порадувати своїх домашніх. А ви сумуєте за смаком натуральної сметани?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь