Помічали, що сметана в магазині стає все гірше і гірше? Пощастило тим, у кого є можливість купувати домашній продукт. А я нарешті згадала рецепт моєї бабусі, яка готувала сметану в домашніх умовах. Вже кілька років роблю тільки так.
Вам знадобиться всього 2 інгредієнта і 5 хвилин часу. Для приготування домашньої сметани виберіть найкращий кефір. Це основний продукт, який і вплине на смак сметани. Замість марлі можна використовувати бавовняну тканину. Простежте за тим, щоб тканина була чистою і не мала сторонніх запахів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кефір 1 л.
- Сіль 60 гр.
Кроки
- Відріжте шматок чистої марлі і складіть його вчетверо. Покладіть марлю на дно друшляка.
- У каструлю насипте сіль, а зверху встановіть друшляк так, щоб його дно не торкалося каструлі.
- Вилийте в друшляк кефір і залиште на ніч. За цей час сіль «витягне» з кефіру всю сироватку, залишивши в ньому чисту сметану.
Найкраще готувати сметану з кефіру ввечері. Тоді вже до сніданку вона буде готова, і ви зможете порадувати своїх домашніх. А ви сумуєте за смаком натуральної сметани?