Ікра з буряка і часнику на зиму

Така ікра буде паличкою-виручалочкою для господині: і як закуска на бутерброд, і як заправка для борщу, і як добавка для салатів. Щоб ікра була смачною, вибирайте «правильний» буряк: темний, соковитий, без світлих кілець на зрізі і темних пошкоджень.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
60 хвДрук
  • Буряк попередньо відварюємо до готовності. Після варіння охолоджуємо, очищаємо від шкірки і ріжемо на шматки.
  • Варений буряк перекручуємо через м’ясорубку разом з очищеними зубками часнику.
  • Отриману масу поміщаємо в ємність для варіння, додаємо сіль, цукровий пісок, рослинну олію. Після закипання варимо масу п’ятнадцять хвилин на невеликому вогні.
  • Вливаємо оцет, перемішуємо, варимо ще п’ять хвилин.
  • Знімаємо ікру з плити і в гарячому вигляді розкладаємо її по сухим стерильним банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками.

Остиглі банки прибираємо на зберігання.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь