Як приготувати ікру з буряка і кабачків на зиму?

Для цієї ікри беремо буряк і кабачки. Якщо кабачки молоді, то подрібнюємо їх цілком. Якщо ж плоди зрілі і встигли загрубіти, насіння видаляємо і жорстку шкірку зрізаємо.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Готуємо овочі: очищаємо їх від шкірки, промиваємо і обсушуємо. Гострий перець просто промиваємо, насіння не витягуємо.
  • Ріпчасту цибулю рубаємо ножем на дрібні кубики, буряк і кабачки тремо на крупній тертці. Часник пропускаємо через прес. В об’ємну ємність для варіння поміщаємо подрібнену цибулю, терті буряк з кабачками, часник, кладемо стручок гострого перцю. Додаємо сіль, цукор, рослинну олію, оцет, мелений запашний перець і воду. Ми залишаємо все на дві години для виділення соку.
  • Після настоювання перемішуємо масу і ставимо ємність на плиту. Доводимо ікру до кипіння і варимо одну годину на середньому вогні. Не забуваємо помішувати. Після закінчення часу варіння вимикаємо плиту і витягаємо стручок перцю з ікри.
  • Гарячу ікру фасуємо по сухим стерильним банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками.
  • Повністю остиглі банки прибираємо на зберігання.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь