Гостра ікра з буряка на зиму

Гостра ікра з буряка на зиму

Дуже смачна заготовка, яка складе конкуренцію аджиці і іншим гострим закочуванням. Солодкість буряка вдало поєднується з часником і гостротою перцю. Для повноти смаку також додаємо перці болгарські і помідори. Така ікра ідеально доповнить закуски з холодного м’яса, сала, птиці.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Буряк очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматками.
  • Болгарські перці промиваємо, звільняємо від насіння і плодоніжки, ріжемо на шматки.
  • Гіркий перець промиваємо, зрізаємо плодоніжки. Насіння залишаємо.
  • Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Ріжемо на шматки.
  • Всі підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку. Часник очищаємо від лушпиння. Промиваємо, обсушуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.
  • Ємність з овочевою масою ставимо на плиту. Додаємо сіль і цукор перемішуємо. Доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо ікру на великому вогні сорок п’ять хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріла.
  • Після закінчення часу варіння вливаємо в ікру оцет і рослинну олію, перемішуємо і варимо ще п’ятнадцять хвилин.
  • Гарячу ікру розливаємо по сухим стерилізованим банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками. Зберігаємо ікру в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь