М’яті пироги

Вже вкотре готую до вечері м’яті пироги, від них в захваті всі члени сім’ї. Це вони так жартома називають улюблене блюдо! Сміються, а потім з’їдають всю партію, не залишаючи і крихітки. Просять відразу ж приготувати ще. Я знала, що так буде, тому тісто вже підходить!

Сміливо експериментуйте з інгредієнтами для приготування домашніх пирогів з начинкою. Замість курячого фаршу можна використовувати яловичий, свинячий або їх суміш. А надати пікантності начинці можна за допомогою часнику або спецій.м’яті пироги

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • Змішайте молоко з цукром, дріжджами, яйцем і 30 мл рослинної олії.
  • Додайте 0,5 ч. л. солі і борошно, замісіть тісто, накрийте його плівкою і залиште підходити в теплому місці.
  • Тим часом розігрійте на сковороді 20 г вершкового масла і обсмажте фарш з нарізаною кубиком цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте.
  • В кінці приготування всипте рубану петрушку і перемішайте. Начинка готова!
  • Відваріть картоплю і розімніть її з 40 г вершкового масла. Додайте 0,5 ч. л. солі і перемішайте.
  • Змішайте 2 ст.л. борошна і крохмаль, присипте цією сумішшю робочу поверхню.
  • Тісто, що підійшло викладіть і розріжте на 8 рівних частин. Кожну скачайте в кульку, накрийте харчовою плівкою, рушником і залиште.
  • Тепер розкачайте кожну кульку в тонкий пласт і змастіть сумішшю вершкового масла і рослинної олії, що залишилися.
  • У центр кожного пласта викладіть картоплю, фарш з зеленю і тертий твердий сир.
  • Зберіть краї коржа в центрі, формуючи “мішечок”, закрутіть його, а потім розправте залишки тіста. Повинні вийти складки у пирогів.
  • Викладіть пироги на деко, застелене пергаментом, і змастіть залишками суміші двох масел.
  • Випікайте пироги 25-30 хвилин при температурі 160 °С.

Пироги з фаршем і картоплею — те, що потрібно для ситного і апетитного перекусу. Тонке тісто і багато-багато начинки! Випічка просто тане в роті, не залишаючи шансу залишитися до неї байдужим. А ви готуєте пироги? Діліться цікавими рецептами!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь