Соковита скумбрія гарячого копчення

Коптильня — перший помічник у приготуванні страв із насиченим смаком. Для фанатів копченого м’яса та рибки ця річ незамінна. З її допомогою можна швидко і смачно приготувати апетитну страву для легкого перекушування або ситної вечері.

Почнемо наше знайомство з гарячим копченням із рецепту соковитої скумбрії. Технологія приготування такої ароматної рибки дуже проста. До того ж вона вимагає мінімального набору інгредієнтів. Є скумбрія, сіль та цукор? Пора приступати до створення кулінарного шедевра!

Соковита скумбрія гарячого копчення: поради з приготування

Для того щоб копчена рибка мала більш насичений аромат з фруктовими нотками, рекомендуємо взяти тріску з яблук, груші або вишні. Якщо ви хочете надати скумбрії більш золотистого кольору, тоді варто використовувати вільху. У будь-якому випадку головне — замочити тріску в один л холодної води перед використанням.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Очищаємо свіжу скумбрію. Добре її промиваємо і обсушуємо. Посипаємо кожну рибку зовні та всередині 1 ч. л. змішаною сіллю із цукром. Залишаємо скумбрію на півгодини за кімнатної температури.
  • Укладаємо в коптильню фольгу. Зверху поміщаємо розмочену тріску, попередньо віджавши її.
  • Накриваємо другим листом фольги. Скріплюємо краї. Протикаємо фольгу за допомогою вилки. Зверху поміщаємо ґрати, які варто накрити пергаментом. Потім викладаємо рибу.
  • Накриваємо коптильню кришкою. Потім відкриваємо її та випускаємо пару. Залишаємо коптильню на півхвилини відкритою. Потім ще раз накриваємо кришкою і коптимо скумбрію протягом 20-25 хвилин при 100 градусах.

Після закінчення цього часу перекладіть рибку на блюдо і залиште її хоча б на 10 хвилин. Потім можете подавати скумбрію теплою або холодною. І в першому, і в другому виді рибка смакує чудово! Також можете залишати її у холодильнику. Зберігати в ньому копчену рибу – ідеальне рішення. Зізнайтеся чесно, чи захотілося вам поласувати ароматною скумбрією прямо зараз? Якщо відповідь ствердна, обов’язково збережіть цей рецепт.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь