Курка в цибулевому соусі

курка в цибулевому соусі

Ясса або курка в цибулевому соусі — це національне сенегальське блюдо, де м’ясо птиці спочатку довго маринують, а потім тушкують в маринаді з цибулі і спецій. І, знаєте, виходить дуже смачно і соковито! При цьому не потрібно “вигадувати велосипед”, адже всі складові доступні і бюджетні.

Зазвичай куряча ясса подається з булгуром або рисом, але можна і з будь-яким іншим гарніром. Готувати просто, а виходить ситне і яскраве блюдо. Якщо любите, в кінці додайте оливок, вони відтіняють смак і надають якусь пікантність страві.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Розріжте курку на порційні шматочки. Помийте і обсушіть заготовки. Шийку можете залишити до майбутнього супу.
  • Видавіть з лимонів сік, попередньо знявши з них шкірку за допомогою дрібної терки.
  • Натріть курку сіллю, цедрою, залийте лимонним соком. Залиште 2 ложки соку для маринаду.
  • Для приготування маринаду натріть імбир на тертці, додайте гірчицю, часник, зелень, спеції і гострий перець. Все ретельно перемішайте з лимонним соком, що залишився.
  • Щоб досягти однорідного стану, скористайтеся блендером.
  • Наріжте цибулю пір’ям, посоліть і з’єднайте з подрібненим зеленим маринадом.
  • Додайте в нього курку і залиште під плівкою в холодильнику мінімум на 3-4 години. Час від часу перемішуйте.
  • Звільніть курячі шматки від цибулі і розігрійте в сковороді достатньою кількість олії. Обсмажте м’ясо на середньому вогні до рум’яної скоринки. Складіть в контейнер.
  • Починайте готувати соус. Розігрійте 4 ст.л. олії і викладіть весь вміст миски, де маринувалася курка (цибуля в маринаді). Додайте перцю, накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин на маленькому вогні.
  • Додайте томатну пасту, перемішайте і потримайте соус на вогні ще кілька хвилин.
  • Потім поступово вливайте гарячу воду. Слідкуйте за консистенцією соусу, він повинен бути помірно густим. Досолити за смаком і продовжуйте тушкувати під кришкою ще 15 хвилин.
  • Додайте смажену курку, готуйте все разом ще 15-20 хвилин. В кінці м’ясо повинно вийти м’яким, а цибуля — бути прозорою і просто танути в роті.

Курка по-сенегальськи ідеально підходить для затишних сімейних трапез. А якщо красиво прикрасити і подати, наприклад, з салатом, то блюдо і зовсім затьмарить ресторанну їжу. Шматочки дуже м’які і пряні, а цибуля практично не відчувається. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь