Страви з риби на Новий рік 2021

Час приготування: 60 хв

На Новий рік традиційно на святковий стіл готують різноманітні страви з риби, і 2021 рік не стане винятком. Тому заздалегідь вибирайте і включайте в новорічне меню прості і смачні рибні делікатеси, приготовані за кращим новим рецептами з покроковими фото.

Нерка святкова, запечена в духовці

За дуже простим рецептом можна швидко приготувати на новорічний стіл запечену рибу з лимоном під овочевою шубкою.

Інгредієнти:

  • риба нерка (або інша) – 2 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • цибуля – 5 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • масло рослинне для обсмажування овочів;
  • зелень;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Рибу повільно розморожуємо, очистити від усього зайвого, промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
  2. Нерку солимо і перчимо, посипаємо (при бажанні) улюбленими спеціями, збризкуємо лимонним соком, залишаємо на півгодини. В процесі маринування не забуваємо і про внутрішній поверхні риби.
  3. Очищені овочі нарізаємо як зазвичай для обсмажування, викладаємо на розігріту з маслом сковорідку, пасеруємо до золотистого кольору.
  4. Укладаємо рибу у форму для запікання, фаршируємо нарізаною петрушкою і скибочками лимона. Зверху змащуємо рибу майонезом і розкладаємо обсмажені овочі.
  5. Відправляємо форму з рибою в духовку на 35-40 хвилин при 180 °С.

Готову рибну страву подаємо до новорічного столу в гарячому вигляді.

Минтай в клярі

По одному з кращих простих рецептів з фото можна приготувати смачну рибну страву на новорічний стіл.

Інгредієнти:

  • минтай свіжозаморожений – 600 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 60 мл;
  • борошно – 3 ст. л;
  • масло рослинне – 100 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Розморожену і очищену від кісток і чорної плівки рибу нарізаємо великими порційними шматками. Кожен шматок солимо, перчимо з двох сторін, залишаємо на 15 хвилин.

  • Готуємо кляр, змішавши молоко, яйце і борошно, додаємо сіль, перець, ще раз перемішуємо.

  • По черзі обвалюємо шматки риби в приготованому клярі, викладаємо на розігріту з олією сковорідку.

  • Обсмажуємо порційні шматки по 3-4 хвилини з кожного боку.

Смачну рибну страву можна подавати до святкового столу не тільки в гарячій, але і охолодженому вигляді.

Риба з овочами і сиром в духовці по-домашньому

На Новий 2021 рік можна приготувати різні смачні гарячі страви на друге.

Інгредієнти:

  • філе риби;
  • картопля;
  • перець болгарський;
  • цибуля;
  • майонез;
  • сир;
  • сіль, перець.

Для маринаду:

  • сік ½ лимона;
  • майонез за смаком;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Вибравши філе риби по своєму смаку, розморожуємо його і нарізаємо невеликими шматочками. Поливаємо соком лимона, додаємо майонез, сіль і перець. Залишаємо філе в маринаді на півгодини.

  • Готуємо овочі, очищаємо і нарізаємо відповідно кожному виду: картоплю – тонкими кружальцями, цибулю – півкільцями, перець – невеликими скибочками або соломкою.

  • По змащеній маслом або майонезом вогнетривкій формі розподіляємо гуртки картоплі, солимо, перчимо (при бажанні посипаємо спеціями або пряними травами).

  • Укладаємо у форму шар цибулі і мариновану рибу.
  • Завершуємо кулінарну конструкцію святкової страви рівномірним (не суцільним) шаром болгарського перцю.

  • При бажанні можна додатково полити всі будь-яким соусом або майонезом.

  • Запікаємо рибне блюдо, укривши фольгою, в духовці при 200°С протягом 30-40 хвилин.

Гарячі рибні рулети з начинкою

Дуже просте, ситне і смачне блюдо з риби можна приготувати на Новий 2021 рік як гарячого, так і для закуски.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 5 шт.;
  • сік половини лимона;
  • сіль, перець за смаком.

Для начинки:

  • морква;
  • цибуля;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • З підготовлених овочів готуємо обжарку, посоливши їх і поперчив.

  • Розморожену, очищену і промиту скумбрію розрізаємо навпіл з боку черевця, не прорізаючи до кінця. Витягаємо хребет і кістки, рибну тушку розкладаємо на робочій поверхні внутрішньою частиною вгору.

  • Скумбрію поливаємо лимонним соком, солимо, перчимо, залишаємо на 10-15 хвилин.
  • Укладаємо начинку на один край рибного філе, згортаємо рулетом, в місці з’єднання встромляємо шпажку або зубочистку.

  • Укладаємо рибні рулети на деко або у форму для запікання, ставимо в духовку на 25-30 хвилин при 180°С.

  • При подачі до столу шпажки прибираємо, додатково прикрашаємо страву на власний розсуд.

Салат-новинка «Філадельфія», або Ліниві суші

Дуже смачне і ефектне блюдо з риби можна приготувати на Новий 2021 рік у вигляді салату по одному з нових простих рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • риба червона – 400 г;
  • рис круглозернистий – 250 г;
  • огірки свіжі – 2 шт.;
  • сир вершковий – 150 г;
  • авокадо – 1 шт.;
  • сік лимона – 2 ч. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Для рису:

  • вода – 280 мл;
  • оцет – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • листи Норі – 2-4 шт.

Для подачі:

  • васабі;
  • імбир маринований.

Приготування:

  • Для салату важливо правильно приготувати рис для суші. Для цього промиваємо його і заливаємо зазначеною кількістю води, доводимо до кипіння.

  • Після закипання варимо рис 15 хвилин, збавивши вогонь. Знімаємо з вогню. Відкриваємо кришку тільки через 15 хвилин і кладемо кілька паперових серветок, знову закриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  • Викладаємо гарячий рис на тарілку, поливаємо сумішшю оцту, солі і цукру, перемішуємо.

  • Поки рис остигає, готуємо інші інгредієнти, огірки нарізаємо невеликими кубиками.

  • Сьомгу або іншу червону рибу ділимо навпіл. Одну половину нарізаємо тонкими смужками, іншу — ріжемо кубиками середнього розміру.

  • Також невеликими кубиками нарізаємо очищене авокадо.

  • Рис ділимо навпіл, в одну частину підмішуємо розламані в дрібну крихту листи норі. Викладаємо рис з водоростями першим шаром салату в кулінарне кільце, змащене рослинною олією (щоб при його знятті рис не прилипав).

  • На шар рису викладаємо рибу, змащуємо невеликою кількістю вершкового сиру.

  • Далі по черзі кладемо шари: огірки, білий рис, авокадо, кожен шар злегка ущільнюємо і змащуємо вершковим сиром.

  • Прикрашаємо салат трояндочками з тонких пластин риби, подаємо до столу.

Вишуканий салат з червоною рибою в оригінальній подачі

Дуже смачний і ефектний салат можна приготувати за простим рецептом в ананасі.

Інгредієнти:

  • ананас – 1 шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • форель – 200 г;
  • маслини – невелика кількість;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • креветки – 70 г;
  • сир – 50 г;
  • листя салату.

Для соусу:

  • майонез – 3 ст. л.;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • кріп – кілька гілочок;
  • масло рослинне – 1 ст. л.;
  • прованські трави – за смаком і за бажанням.

Для прикраси:

  • яйця – 2 шт.;
  • черрі – 3-4 шт.

Приготування:

  • Ананас розрізаємо на дві половинки, м’якоть нарізаємо кубиками, витягаємо, виробляємо більше дрібну нарізку.

  • Виклавши нарізку ананасів в підходящу ємність для салату, додаємо невеликі кубики солодкого перцю, авокадо та червоної риби.

  • Обсмажені протягом пари хвилин охолоджені креветки також відправляємо в салатницю разом з подрібненими маслинами.

  • Вносимо в салат нарізаний кубиками сир і поллємо приготованим соусом, перемішуємо і розкладаємо в половинки ананаса, вистелені листям салату.
  • Для приготування соусу змішуємо всі необхідні для цього інгредієнти, заздалегідь подрібнивши кріп.

Прикрашаємо салат половинками відварених яєць і помідорів чері, подаємо до новорічного столу.

Легка рибна закуска з минтая

На Новий 2021 рік можна приготувати дуже смачне і просте блюдо з риби та подати до святкового столу, красиво прикрасивши на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • минтай відварений – 300 г;
  • морква – 2 шт.;
  • кріп – невеликий пучок;
  • майонез – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  • Розморожений і очищений минтай відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолоджуємо і звільняємо м’якоть від кісток і шкіри. Розбираємо рибу на пластини, які складають структуру рибного філе.

  • Пластинки минтая викладаємо в підходящу ємність, додаємо моркву, відварену і натерту на крупній тертці.

  • Також додаємо в салат подрібнений кріп і майонез, солимо, перчимо, все грунтовно перемішуємо.

Викладаємо просте легке закусочне блюдо з відварної риби на тарілку для подачі. При бажанні прикрашаємо салат по своєму смаку, подаємо до новорічного столу.

Святковий рулет «Тигровий» з червоною рибою

Презентабельна святкова закуска з червоною рибою готується дуже швидко і просто.

Інгредієнти:

  • яйця – 7 шт.;
  • майонез – 150 г;
  • борошно – 3 ст. л;
  • крохмаль – 3 ст. л;
  • маслини б/к – 150 г;
  • кріп – невеликий пучок;
  • сіль, перець – за смаком.

Для начинки:

  • червона риба – 300 г;
  • сирний сир вершковий – 150 р.

Приготування:

  • Готуємо оливки, нарізавши кільцями, і подрібнюємо кріп.

  • Замішуємо тісто для закусочного рулету, виклавши яйця в підходящу ємність і збивши їх разом з майонезом і сіллю в однорідну масу.

  • Просіваємо в основу для рулету борошно і крохмаль, перемішуємо. Невелику частину рідкого омлетного тесту переливаємо в окрему ємність, додаємо кріп, перемішуємо.

  • Інше тісто виливаємо на деко, прокладений пергаментом, лопаткою рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

  • На розподілене тісто фрагментарно викладаємо ложкою тісто з кропом і розкладаємо кільця оливок.

  • Відправляємо основу для рулету в духовку на 6-7 хвилин при 180 °С.
  • Готовий пласт тіста прикриваємо пергаментом, різко перевертаємо на інший бік і знімаємо пергамент, на якому він випікався.

  • Змащуємо основу вершковим сиром, розкладаємо тонкі пластини червоної риби по всій поверхні.

  • Звертаємо всі рулетом, загортаємо в пергамент і прибираємо в холодильник на пару годин.

Рулет нарізаємо красивими скибочками, розкладаємо на тарілку для подачі до святкового столу.

Закуска з риби в горіховій паніровці

На Новий 2021 рік приготуємо смачну страву з риби по простому ресторанному рецепту.

Інгредієнти:

  • горбуша гарячого копчення;
  • сир сирний;
  • петрушка – невеликий пучок;
  • гірчиця за смаком;
  • оливки б/к;
  • кедрові горішки.

Приготування:

  1. Точну кількість інгредієнтів для цієї закуски не вказується, орієнтуйтеся на свої уподобання.
  2. Добре подрібнюємо петрушку, викладаємо її в ємність з горбушею.
  3. Додавши сирний сир і гірчицю, розминаємо все виделкою (або руками) до отримання однорідної маси.
  4. Висипаємо кедрові горішки на розігріту сковороду без масла, обсмажуємо до утворення золотистих «бочков». Обсмажені горішки викладаємо на паперову серветку, прикриваємо пергаментом і подрібнюємо за допомогою качалки.
  5. З приготовленої рибної маси формуємо невеличкі кульки, обвалюємо в подрібнених горішках.
  6. Готову апетитну закуску розкладаємо на тарілку, подаємо до новорічного столу.

Враховуючи те, що з риби можна приготувати гарячі страви, так і різноманітні ефектні і апетитні закуски, на новорічний стіл можна скласти окремий рибне меню. Після завершення цієї відповідальної роботи органічно впишіть його в загальний святковий список страв на радість мешканцям і гостям.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь