З шматочка свинячої грудинки можна приготувати розкішну закуску на святковий стіл. Достатньо лише не помилитися з вибором м’яса. А ось пересушити грудинку, дотримуючись цієї технології, вам не вдасться. Вона неодмінно вийде соковитою та пряною! Адже готується свиняча грудинка у світлому пиві.
Справа в тому, що ми її не запікатимемо в духовці. Найкраще готувати її на сковороді. Сушений часник, паприка та суміш перців – спеції, які відповідають за пряність страви. Світле пиво – обов’язкова добавка, яка подарує м’ясу неповторний хмільний аромат.
Як готується свиняча грудинка у світлому пиві
Щоб м’ясо було вище всяких похвал дуже важливо дати йому охолонути після приготування на вогні. Потім свинячу грудинку необхідно відправити у холодильник на ніч. На ранок ви отримаєте ароматну м’ясну закуску, готову до вживання.
- Свинячий підгрудок 1.8 кг.
- Світле пиво 500 мл.
- Соус соєвий 50 мл.
- Червоний перець мелений ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений ¼ скл.
- Сіль 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Часниковий порошок 1 ч. л.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Розрізаємо свинячу грудинку на кілька шматочків. Обсмажуємо їх на сильному вогні із двох сторін до золотистості.
- Посипаємо грудинку червоним і чорним перцем, сухим часником, прованськими травами та сіллю.
- Вливаємо світле пиво та соєвий соус. Накриваємо кришкою та тримаємо на повільному вогні протягом 20 хвилин.
- Додаємо мелену паприку та цукор. Перевертаємо шматочки грудинки. Готуємо їх на слабкому вогні протягом 1,5-2 годин, тричі перевертаючи цей час.
- Дістаємо грудинку. Даємо їй охолонути. Потім відправляємо у холодильник на 8 годин.
Пряна грудинка готова! Пропонуємо її нарізати не надто товстими скибочками, щоб викласти їх на чорний хлібець. Візьміть гірчицю і насолоджуйтеся приголомшливим смаком м’яса. Кращий перекус, який тільки можна собі уявити! Чи згодні? Тоді поділіться інструкцією приготування пряної грудинки у пиві зі своїми друзями. Можете навіть не сумніватися, вони вам однозначно подякують за цей рецепт-знахідку.