Свиняча грудинка у світлому пиві на сковороді

З шматочка свинячої грудинки можна приготувати розкішну закуску на святковий стіл. Достатньо лише не помилитися з вибором м’яса. А ось пересушити грудинку, дотримуючись цієї технології, вам не вдасться. Вона неодмінно вийде соковитою та пряною! Адже готується свиняча грудинка у світлому пиві.

Справа в тому, що ми її не запікатимемо в духовці. Найкраще готувати її на сковороді. Сушений часник, паприка та суміш перців – спеції, які відповідають за пряність страви. Світле пиво – обов’язкова добавка, яка подарує м’ясу неповторний хмільний аромат.

Як готується свиняча грудинка у світлому пиві

Щоб м’ясо було вище всяких похвал дуже важливо дати йому охолонути після приготування на вогні. Потім свинячу грудинку необхідно відправити у холодильник на ніч. На ранок ви отримаєте ароматну м’ясну закуску, готову до вживання.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Розрізаємо свинячу грудинку на кілька шматочків. Обсмажуємо їх на сильному вогні із двох сторін до золотистості.
  • Посипаємо грудинку червоним і чорним перцем, сухим часником, прованськими травами та сіллю.
  • Вливаємо світле пиво та соєвий соус. Накриваємо кришкою та тримаємо на повільному вогні протягом 20 хвилин.
  • Додаємо мелену паприку та цукор. Перевертаємо шматочки грудинки. Готуємо їх на слабкому вогні протягом 1,5-2 годин, тричі перевертаючи цей час.
  • Дістаємо грудинку. Даємо їй охолонути. Потім відправляємо у холодильник на 8 годин.

Пряна грудинка готова! Пропонуємо її нарізати не надто товстими скибочками, щоб викласти їх на чорний хлібець. Візьміть гірчицю і насолоджуйтеся приголомшливим смаком м’яса. Кращий перекус, який тільки можна собі уявити! Чи згодні? Тоді поділіться інструкцією приготування пряної грудинки у пиві зі своїми друзями. Можете навіть не сумніватися, вони вам однозначно подякують за цей рецепт-знахідку.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь