Тарталетки з червоною ікрою на святковий стіл

Тарталетки з червоною ікрою на святковий стіл

Червона ікра є невід’ємним атрибутом практично будь-якого святкового столу. Її можна подати різними способами: на бутербродах, тарілці або тарталетках. На наш погляд, останній варіант буде виглядати найбільш виграшно.

Інгредієнти
Порції: +10
На порцію
Калорії: 319 ккал
Білки: 15.5 г
Жири: 21.4 г
Вуглеводи: 15.8 г
Кроки
30 хвДрук
  • Яйця покладіть в невелику каструлю, налийте в неї холодну воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила яйця, і поставте каструлю на плиту. Коли вода закипить, трохи зменшіть вогонь і варіть курячі яйця протягом 10 хвилин.
  • Коли пройде зазначена кількість часу, опустіть зварені яйця в холодну воду на 5-10 хвилин. Після таких маніпуляцій почистити яйця не складе великих труднощів – шкаралупа буде легко відділятися. Дістаньте з яєць жовтки (в цьому рецепті вони не використовуються), а білки натріть за допомогою дрібної терки.
  • Тепер практично те ж саме потрібно виконати з вершковим маслом – його потрібно натерти на крупній тертці. Щоб масло легше натиралося, воно повинно бути холодним, тому не виймайте його заздалегідь з холодильника. У невеликій мисці акуратно перемішайте подрібнене масло і натертий курячий білок.
  • Лимон промийте в холодній воді, а потім розріжте навпіл і видавіть 1 або 2 столові ложки соку (в залежності від вашого смаку). Додайте лимонний сік до яєчно-масляної суміші.
  • У кожну тарталетку акуратно покладіть потрібну кількість суміші з масла і білка, а зверху додайте 1 або 2 чайні ложки червоної ікри. Прикрасьте кожну тарталетку невеликою гілочкою промитої і обсушеної петрушки.

До подачі на стіл приберіть закуску в холодильник. Подавати тарталетки з ікрою потрібно на початку застілля в якості закуски на блюді, прикрашеному свіжим листям салату.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь