Теплі салати прийшли до нас зі східної кухні і готують їх з різних продуктів. Хоча це блюдо і не зовсім салат, але його цінують за смак і ситність, а головна родзинка – подача в теплому стані. У цьому рецепті готуємо теплий салат на основі яловичого язика з додаванням маринованих грибів і сиру. Язик для салату заздалегідь правильно відварюється, очищається і охолоджується.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 600 гр.
- Печериці консервовані 100 гр.
- Сир твердий 50 гр.
- Сметана 40% 150 гр.
- Гірчиця не гостра 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Відварений, очищений і охолоджений яловичий язик нарізається невеликими брусочками.
- Ця нарізка перекладається на суху сковорідку з антипригарним покриттям і трохи прогрівається на невеликому вогні.
- Потім до язика кладеться сметана будь-якої жирності, ложка гірчиці, насипається сіль з чорним перцем за особистим смаком, все перемішується і нудиться ще кілька хвилин.
- Мариновані гриби (можна використовувати і солоні) нарізаються невеликими шматочками.
- Потушковані шматочки язика перекладаються зі сковорідки на салатницю загальну або порційні тарілки.
- Поверх язика викладаються нарізані гриби.
- Шматочок твердого сиру подрібнюється на середній тертці і ним салат посипається поверх грибів.
- Потім салат декорується подрібненою зеленню і відразу подається до столу. Приємного апетиту!