Зазвичай я не печу десерти, якщо не чекаю до чаювання орави гостей. Дітям все одно, яку солодкість є: вони навіть згущене молоко прямо з банки висмоктують. А чоловік-ласун, але невибагливий. Завжди хвалить мої творіння, навіть якщо я витратила на них менше 15 хвилин. До речі, торт з печива тому доказ.
Ще менше інгредієнтів для десерту використовувати просто неможливо. У запасі на верхній полиці завжди зберігаю пару пачок улюбленого печива “до кави”, банку згущеного молока і плитку шоколаду. При цьому запас доводиться поповнювати двічі на тиждень. Адже торт з печива у нас дуже популярний.
- Печиво 420 г.
- Згущене молоко 375 г.
- Шоколад 75 г.
- Масло вершкове 230 г.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Для цього торта я зазвичай використовую печиво “до кави” зі смаком топленого молока. Дістаньте вироби з упаковки і перемістіть в широку форму. Залийте печиво 200 мл молока.
- Ще є варіант по черзі вмочати кожну печенюшку в молоко. Так виходить довше, по печиво рідше розвалюється. Тепер приготуйте крем.
- Для цього перемістіть 200 г вершкового масла в чашу міксера. Збийте його. Перелийте до масла згущене молоко. Збивайте інгредієнти до однорідної маси.
- Прямокутну або квадратну роз’ємну форму поставте на плоске блюдо. Дно і боки форми вистеліть харчовою плівкою. Викладіть перший шар з печива.
- Печиво змастіть кремом. На нього знову викладіть шар печива. І так до тих пір, поки торт не зрівняється з висотою рознімної форми. Бажано, щоб останнім шаром було печиво.
- Тепер приготуйте глазур. На водяній бані розтопіть шоколад. До нього додайте кубик масла, що залишилося і трохи молока. Перемішайте глазур і зніміть її з вогню. Дайте охолонути.
- Залийте торт глазур’ю. Надішліть заготовку десерту в холодильник мінімум на годину. За цей час крем досить просочить печиво, а шоколад гарненько застигне.
Торт з печива і згущеного молока готовий. Завжди згадую про це рецепті, коли лінь йти в кондитерську за ласощами. Однозначно це варіант для ласунів. Хто не любить настільки солодкі десерти, може замінити масло і згущене молоко в кремі сиром і сметаною. Виходить теж досить пристойно!