Цукати з айви в домашніх умовах виходять насиченими та дуже цікавими до смаку. Такі привабливі ласощі сподобаються як дорослим, так і дітям. Частування можна їсти просто так або додавати до випічки та інших домашніх десертів, використовувати для прикраси.
Інгредієнти
Порції: –+
- Айва ⅘ кг.
- Вода 200 мл.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Цукрова пудра для прикрас
- Крохмаль кукурудзяний (або картопляний) за смаком
Кроки
- У каструлю вливаємо воду та відправляємо до неї цукор. Доводимо до кипіння та розмішуємо до розчинення сухого продукту.
- Промиту айву поділяємо на акуратні часточки. Серцевину обов’язково витягаємо, шкірку прибирати не потрібно.
- Шматочки айви опускаємо в наш киплячий сироп.
- Після повторного закипання забираємо заготовку з плити і залишаємо на 8 годин при кімнатній температурі.
- Через вказаний час ставимо заготовку знову на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько 15 хвилин.
- Відкидаємо наші шматочки на сито. Сироп варимо окремо від айви близько 10 хвилин. Знову занурюємо в нього фрукти та проварюємо 15 хвилин. Залишаємо заготовку на 1 годину і знову відкидаємо на сито. Розкладаємо наші шматочки за підходящими стравами і прибираємо в сухе тепле місце на 3 дні.
- Підсушені скибочки айви обвалюємо цукровій пудрі та крохмалі.
- Цукати з айви готові в домашніх умовах. Можна куштувати!