Цукати з айви в домашніх умовах

Цукати з айви в домашніх умовах виходять насиченими та дуже цікавими до смаку. Такі привабливі ласощі сподобаються як дорослим, так і дітям. Частування можна їсти просто так або додавати до випічки та інших домашніх десертів, використовувати для прикраси.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
72 год 0 хвДрук
  • У каструлю вливаємо воду та відправляємо до неї цукор. Доводимо до кипіння та розмішуємо до розчинення сухого продукту.
  • Промиту айву поділяємо на акуратні часточки. Серцевину обов’язково витягаємо, шкірку прибирати не потрібно.
  • Шматочки айви опускаємо в наш киплячий сироп.
  • Після повторного закипання забираємо заготовку з плити і залишаємо на 8 годин при кімнатній температурі.
  • Через вказаний час ставимо заготовку знову на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько 15 хвилин.
  • Відкидаємо наші шматочки на сито. Сироп варимо окремо від айви близько 10 хвилин. Знову занурюємо в нього фрукти та проварюємо 15 хвилин. Залишаємо заготовку на 1 годину і знову відкидаємо на сито. Розкладаємо наші шматочки за підходящими стравами і прибираємо в сухе тепле місце на 3 дні.
  • Підсушені скибочки айви обвалюємо цукровій пудрі та крохмалі.
  • Цукати з айви готові в домашніх умовах. Можна куштувати!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь