Цукати з чорноплідної горобини – це оригінальна та неймовірно смачна солодка закуска для дорослих та дітей. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями. Порадуйте себе та своїх близьких цікавими ласощами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Горобина чорноплідна 700 гр.
- Цукор-пісок 900 гр.
- Ванілін 2 гр.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода 200 мл.
- Цукрова пудра для прикрас
Кроки
- У каструлю висипаємо цукор та заливаємо його водою.
- Ставимо заготівлю на вогонь і прогріваємо до утворення сиропу.
- У киплячий цукровий сироп викладаємо заздалегідь промиті ягоди.
- Варимо ягоди у сиропі на помірному вогні близько 20 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.
- Наприкінці варіння додаємо лимонну кислоту та ванілін. Перемішуємо та прибираємо з вогню. Даємо ягодам у сиропі повністю охолонути.
- Охолоджені ягоди відкидаємо на сито і повністю даємо стекти рідини. У такий спосіб ягоди можна залишити на 12 годин.
- Підготовлені ягоди викладаємо на лист з пергаментом і відправляємо в розігріту до 50° духовку на 2-3 години.
- Підсушені ягоди перекладаємо на порційну тарілку та посипаємо цукровою пудрою. Забираємо до остаточного підсихання на добу або двічі.
Цукати із чорноплідної горобини готові. Скоріше спробуйте!