Диня відварюється 5 хвилин у воді з лимонним соком. Далі готується сироп, і шматочки дині варяться в ньому в три підходи по 15 хвилин. Потім все перекладається на пергаментний папір і відправляється в вимкнену духовку на тиждень. Потім цукати посипаються цукровою пудрою і сушаться в духовці ще 2 дні.
Інгредієнти
- Диня 1 шт.
- Цукор-пісок 750 гр.
- Вода 1 л.
- Сік лимонний концентрований 5 ст. л.
- Цукрова пудра за смаком
Кроки
- Диню середнього розміру ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо на дві частини. Далі видаляємо з них насіння з волокнами, очищаємо м’якоть від шкірки і нарізаємо її шматочками до 1 см.
- У невелику каструлю наливаємо півлітра води, додаємо до неї 3 ст.л. лимонного соку і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і закладаємо туди шматочки дині. Варимо все протягом 5 хвилин, після чого відкидаємо шматочки дині на друшляк і залишаємо її так на 10-15 хвилин, поки не стече вся зайва рідина.
- В цей час готуємо цукровий сироп. У сотейник насипаємо цукровий пісок, заливаємо його водою, що залишилася і відправляємо на середній вогонь. Варимо його, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. На це піде приблизно 7-9 хвилин.
- Тепер відправляємо в готовий сироп диню і варимо її 15 хвилин. Потім прибираємо сотейник з вогню і даємо вмісту охолонути до кімнатної температури. Далі накриваємо кришкою і залишаємо шматочки дині в сиропі на 8 годин. Через необхідний час повертаємо сотейник на вогонь, варимо все ще 15 хвилин, а після настоюємо ще 8 хвилин. У процесі третього варіння додаємо до дині 2 ст.л. лимонного соку і варимо все 15 хвилин. Потім відкидаємо диню в друшляк і даємо їй постояти так 10-15 хвилин.
- Беремо деко, застеляємо його пергаментним папером і викладаємо на нього шматочки дині так, щоб вони не торкалися один одного. Відправляємо деко в вимкнену духовку і залишаємо так цукати на тиждень.
- Через цей час присипаємо шматочки дині цукровою пудрою і ставимо в духовку ще на 2-3 дні.
Готові цукати перекладаємо в скляну ємність і зберігаємо в сухому, прохолодному місці. Подаємо їх до столу разом з гарячим чаєм або використовуємо в якості начинки при приготуванні випічки. Приємного апетиту!