Цукати з полуниці в домашніх умовах – нескладні у приготуванні ласощі. До того ж це чудовий спосіб зберегти на довгий час багатий урожай ягід. Цукати згодом добре зберігаються у сухому приміщенні, але варто сказати, що вони з’їдаються миттєво.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 800 мл.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Полуниця 800 гр.
Кроки
- Для початку зваримо цукровий сироп. У каструлю всипте цукор.
- Влийте воду та поставте каструлю на вогонь.
- Варіть сироп до повного розчинення цукру та легкого золотистого відтінку.
- Полуницю відберіть стиглу, але щільну, добре помийте ягоди та відірвіть зелені хвостики. Викладіть полуницю в цукровий сироп.
- Варіть ягоди у сиропі протягом 10 хвилин.
- Далі проварені ягоди відкиньте на сито, щоб стекла рідина.
- Деко застелите пергаментом. Розкладіть на ньому полуницю і відправте в духовку, розігріту до 90-100 градусів.
- Сушіть ягоди приблизно 1,5-2 години. За цей час поверхня полуниці має достатньо підсохнути, але загалом цукати будуть м’якими та пластичними. Звичайно, час приготування цукатів залежить від потужності духовки та величини ягід, тому потрібно постійно стежити за процесом.
- Готові цукати з полуниці покладіть у чисту скляну ємність і зберігайте у холодильнику. Смачного!