Цукати з яблук в електросушарку – це простий та цікавий варіант заготовити ваш яблучний урожай. Зі звичайного фрукту виходять дуже смачні та привабливі ласощі для всієї родини. Для приготування цукатів рекомендується використовувати плоди із кислинкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1.5 кг.
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок ⅘ кг.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
Кроки
- Яблука промиваємо під водою та очищаємо від шкірки. Спочатку плоди поділяємо на половинки, акуратно вирізаємо серцевину і потім обробляємо продукт на акуратні часточки. Оптимальна товщина кожної часточки – 1 см.
- У каструлю вливаємо воду і додаємо до неї цукор. Кип’ятимо на великому вогні та постійно розмішуємо для розчинення цукру. Наприкінці вогонь зменшуємо та додаємо лимонну кислоту.
- У цей сироп відправляємо наші часточки, знову доводимо все до кипіння і варимо ще 7 хвилин. Перемішуємо дуже обережно, щоби не пошкодити наші часточки.
- Далі вимикаємо вогонь і даємо заготовці повністю охолонути, яблука відкидаємо на сито і даємо стекти всій волозі.
- Наш сироп доводимо до кипіння повторно і знову занурюємо його яблучні часточки. Варимо після закипання 5 хв.
- Знову остуджуємо наші яблука та повторюємо процедуру з варінням у сиропі. Нам необхідно досягти максимально густого сиропу.
- Потім яблука повністю просушуємо від рідини за допомогою сита та перекладаємо на піддони електросушарки. Готуємо за температури 50°, близько 6-8 годин.
Цукати із яблук в електросушарці готові. Скоріше спробуйте!