Тушонка в автоклаві в домашніх умовах – це простий спосіб заготовити соковите та натуральне м’ясо у власному соку без будь-яких домішок та хімікатів. Для приготування кулінарам знадобиться лише кілька компонентів, які завжди є під рукою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 450 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Тушонка в автоклаві легко готується в домашніх умовах. Свинину ретельно промиваємо під струменем води та даємо час обсохнути.
- Нарізаємо основний компонент досить великими шматочками приблизно як для шашлику.
- Посипаємо м’ясо меленим перцем і сіллю, орієнтуючись на свій смак, і добре перемішуємо.
- Відкриваємо баночку із насиченим томатним соусом.
- Доповнюємо свинину соусом – мішаємо до рівномірного розподілу.
- Розподіляємо заготовку по банках і закриваємо кришками, поміщаємо заготовки в автоклав і заливаємо водою на три сантиметри вище за рівень посуду. Включаємо тиск на 12 атмосфер.
- Ставимо агрегат на конфорку і гріємо до 120 градусів, продовжуємо процес 20 хвилин і переходимо до охолодження, кілька етапів спускаючи тиск.
Готову тушонку переносимо у місце зберігання. Смачного!