Узвар без цукру буде у вас вишуканим корисним напоєм, альтернативою газованій воді і колі, як для дорослих, так і для дітей. Для узвару без цукру в набір сухофруктів включаються їх солодкі види: курага, груші, родзинки та інші, які містять натуральну глюкозу. Співвідношення води і сухофруктів довільне і чим більше їх, тим більш насиченим буде узвар. За смаком такий узвар можна підсолодити медом.
Інгредієнти
Порції: –+
Кроки
- Відразу підготувати набір сухофруктів, згідно пропорції рецепта.
- Пересипати їх на друшляк і добре промити під проточною водою.
- Промиті сухофрукти перекласти в каструлю для варіння узвару.
- Залити їх трьома літрами чистої води і каструлю поставити на великий вогонь.
- Довести узвар до кипіння і вогонь відразу вимкнути.
- Потім каструлю зняти з плити, прикрити кришкою і мінімум на 2 години залишити для настоювання. За бажанням в остиглий узвар можна додати трохи меду.
Приготований узвар без цукру розлити по кружках і можна подавати до столу. Приємного апетиту!